„De ziua îndrăgostiților se vând multe flori. Unii cred că iubirea se demonstrează doar într-o zi”

A trecut şi  14 februarie. Ziua florilor şi inimioarelor. Ce am văzut în acea zi? Restaurante şi cinematografe pline. Oameni care vorbeau tare declarându-şi iubirea. Tineri care cred că se iubesc, dar măcar nu se țin de mână.

Nu am văzut fericire. Pe multe chipuri am citit tristețea. Nu am văzut săruturi date pe furiş, nu am zărit îmbrățişări. Privind în jur aveam impresia că toți sărbătoresc această zi din obligație. A invitat-o în oraş, I-a dăruit flori ca să nu se supere, dar nu pentru că o iubeşte sau că aşa simte. Am văzut mai mult teatru şi falsitate decât iubire, sinceritate, reciprocitate.

De ziua îndrăgostiților se vând cele mai multe flori. De ce? Unii cred că iubirea se demonstrează doar într-o zi. Că se scrie bilețele de dragoste doar într-o zi. Că se surprinde frumos omul drag doar într-o zi. Ba nu. Iubirea se declară în fiecare zi. Flori mereu trebuie să dăruiți. Trebuie să uitați de rutină şi să ieşiți în fiecare weekend la un film, la plimbare, la o cafea.

Da, şi lăsați naibii telefonul, deconectați internetul. Vorbiți, țineți-vă de mână, spuneți-vă ceea ce simțiți. Îmbrățişați-vă, nu vă mai faceți selfie. Iar femeile trebuie să realizeze că nu doar bărbații trebuie să cumpere cadouri. Nu, dragele mele!

Dacă iubiți surprindeți-vă persoana dragă. Nu aşteptați doar să vi se ofere ceva. Oferiți şi voi. Bărbații vor şi ei iubiți, înțeleşi, alintați. Sfatul meu: Iubiți, spuneți ceea ce simțiți, fiți sinceri, iubitori în fiecare zi, nu doar o dată pe an.

Cu drag, Mary!

Foto: voltaalmon.es