fb

7 trucuri, despre cum să lași o primă impresie de neuitat!

În medie, avem nevoie de la trei la șapte secunde care stabilim o primă impresie despre un alt om, iar să schimbăm consecințele acestei impresii este dificil – chiar și după ore întregi de discuții. Nu permite să contactezi cu cineva fiind „pe picior strâmb” sau să te manifești altfel decât ai vrea.

Nu întâmplător la Harvard există un curs special dedicat primei impresii – de la haine la limbajul corpului. Iată câteva sfaturi despre cum să lași o primă impresie foarte bună și cum să câștigi astfel simpatia interlocutorului.

Zâmbetul

Iată ceva simplu și cu efect. Zâmbetul lasă armele jos. Nu doar atunci când contactezi cu cineva, dar și când intri într-o cameră cu oameni. O față sfidătoare face comunicarea dificilă, pe când un zâmbet te face să te simți bine și plin de energie.

Punctualitatea

În această lume dinamică, în care oamenii mereu întârzie, punctualitatea este o calitate cre farmecă pe cei din jur. Este greșit să crezi că dacă-i faci pe alții să te aștepte – îți declari astfel importanța. Dimpotrivă, în așa mod oamenii sunt siguri că pierd timpul.

Efectul prezenței

O regul ăa etichetei – în timpul primei întâlniri lasă telefonul deoparte, cel puțin pentru 10 minute. Cel mai bun cadou pentru omul din fața ta este timpul tău.

Limbajul gesturilor

 

 

 

 

Doar 30% din informație despre un om o primim cu ajutorul discuției. Limbajul corpului, privirea, poziția – sunt restul resurselor informative. Privește interlocutorul în ochi și din când în când dă din cap afirmativ la declarațiile lui.

Pauza

Cu câteva minute înainte de a ieși cu un discurs, de a intra într-o încăpere sau de a cuceri un bărbat – ia o pauză. Gândește-te ce vei spune sau ce vei face exact în acel moment.

Unghiul

Dacă discutați la o masă, apleacă-te puțin. Asta înseamnă interes și încredere față de partener. Dar e important în același timp să respecți spațiul intim al celuilalt.

Înălțimea

Statutul și puterea sunt transmise cu ajutorul spațiului și înălțimii. Se referă și la corpul tău. Adoptă o poziție înaltă – îndreaptă spatele, ține capul drept. Asta vorbește despre încredere în tine și competență, iar în relația cu omul drag – adaugă sexualitate.

Oricînd și oriunde – nu uita să rămâi tu însăți!

Source :

elle