7 trăsături ale omului rău și manipulator, pe care nu trebuie să-l accepți în viața ta

Nu toți oamenii sunt buni la inimă, deschiși și empatici. Firește, fiecare om are povestea lui de viață, trecutul său, rănile sale emoționale. Doar că unele persoane pur și simplu au un caracter urât, dorind să se folosească de sensibilitatea altora.

Nu vei înțelege de fiecare dată că alături de tine este un om egoist și rău. Fie că tu ai un suflet prea blând și gata să accepte orice comportament, fie că acea persoană a dezvoltat o capacitate de a camufla adevăratele intenții.

Cert este că, pe termen lung, prezența acestui om în viața ta îți va afecta liniștea și starea de bine. Te va provoca să oferi totul, să cedezi și să devii victima perfectă. Iată 7 trăsături ale omului rău și manipulator, pe care nu trebuie să-l accepți în viața ta:

1. Nu este niciodată sincer. Se folosește de minciună pentru a atrage de partea sa pe cei din jur, dar și pentru a ascunde adevăratul lui caracter. Îți vorbește frumos, prea frumos comparativ cu ceea ce se ascunde în sufletul său.

Te minte chiar și atunci când nu ar avea vreun interes să o facă. Dacă îi reproșezi acest lucru, devine foarte defensiv, acuzându-te că inventezi lucruri. Primește plăcere atunci când afirmațiile sale îți blochează drumul spre fericire.

2. El niciodată nu greșește

Nu există așa ceva. Pentru acest om este important să aibă de fiecare dată dreptate, chiar și atunci când nu este așa. Este o modalitate să-și suplinească orgoliul și mândria, să rămână persoana perfectă, singura care știe cum se face și de ce.

3. Atitudinea superioară. De fiecare dată ai impresia că îți face o favoare, fiind alături de tine. Tu ești doar un personaj care profită de bunătatea lui, care culege sfaturi și cuvinte, deci trebuie să-l respecți și să-l înțelegi.

4. Nu este alături de tine din iubire și afecțiune. Altele sunt motivele pentru care de fiecare dată se întoarce în lumea ta. Acest om are foarte multe scopuri, majoritatea fiind meschine și în defavoarea ta, dar nu-i pasă.

5. Comportament foarte flexibil. Dar nu în sensul bun. Poate să îți spună o afirmație, ca după scurt timp să o schimbe, negând cu vehemență fraza spusă anterior. Poate să fie foarte drăguț cu tine, ca în câteva clipe să devină arogant.

6. Mereu are ceva de reproșat. De obicei ascunde aceste reproșuri sub mantia sfaturilor oferite. El vrea să te ajute, el vrea să te ducă pe drumul corect, el știe mai bine. Atunci când refuzi să urmezi sfaturile sale, reacționează imediat cu reproșuri.

7. Găsește scuze pentru orice

Atunci când fci ceva greșit, imediat te acuză. Atunci când greșește el, inventează tot felul de scuze. Narcisist și egoist, vrea ca totul să se întâmple exact cum a spus, vrea ca lucrurile să evolueze în direcția dictată de el.

Îndepărtează-te de oamenii care vor doar să profite de inima ta bună. Este perfect în regulă să stabilești limite sănătoase, să refuzi apropierea de cineva, să cauți să te înconjori de oameni sinceri și corecți.

© De Vorbă cu Tine