7 sfaturi simple cum să fii un optimist desăvârșit și să-ți faci viața mai frumoasă

„Un pesimist vede dificultate în orice oportunitate, un optimist vede oportunitate în fiecare dificultate.” Winston Churchill

Optimismul

Poate transforma o situație negativă, într-o oportunitate sau un lucru din care poți învăța ceva,  îți va oferi mai multă energie și mai mult entuziazm. Te va ajuta să mergi înainte atunci când te impiedici sau cazi și să nu renunți doar pentru că ai avut câteva eșecuri temporare.

Prin urmare, este o idee minunată să adaugi optimism nu doar în viața ta, dar și în viața celorlalți. Îți va stimula autorespectul și încrederea în sine atunci când vei începe să faci ceea ce trebuie.

  1. Fii acolo pentru cineva

Ascultă și oferă perspectiva ta optimistă unei persoane care are nevoie de ea. Mai întâi, dă-i voie să se descarce și să își scoată problemele la suprafață. Fii acolo pe deplin pentru a asculta.

Dacă acea persoană devine victima unor gânduri negative sau face din țânțar armăsar, ajut-o să-și schimbe perspectiva asupra situației și găsiți împreună o soluție pentru problemă.

  1. Ascultă muzică pozitivă

Muzica îți poate stimula propria stare de spirit și îți poate deschide orizonturi noi. Pune o melodie pozitivă atunci când ieși cu cineva sau împărtășește-ți preferințele muzicale.

  1. Complimentează oamenii

Uneori oamenii tind să se înjosească și să se comporte urât cu propria persoană. Încearcă să descoperi punctele slabe în persoana din fața ta și fă-i un compliment. Convinge-o că, de fapt, ea este singura care vede lucrurile atât de negativ.

  1. Zâmbește

Un zâmbet poate schimba starea ta și a oamenilor din jur. Poate ajuta chiar și atunci când nu ești în toane bune. Încearcă și o sa vezi. Forțează-te să zâmbești pentru 30 de secunde atunci când te simți prost și vei vedea ce se întâmplă.

  1. Ajută pe cineva să se calmeze

Munca sau școala poate adăuga multă tensiune și stres vieții tale, iar asta poate sta în calea gândirii optimiste și constructive.

Ajută pe cineva să scape de stres. O pauză poate face minuni pentru  oricine se află în această situație.

  1. Îmbrățișează

O îmbrățișare este de multe ori cel mai potrivit lucru. Fă-o atunci când este cazul. Poate oferi siguranță și căldură persoanei care are nevoie de ea.

Dar nu subestima efectul acestui gest. Ai grijă să nu oferi cuiva mai mult optimism decât trebuie.

  1. Dă-l mai departe

Dacă cineva adaugă un pic de optimism vieții tale, nu te limita la a-i întoarce favoarea. Fă același lucru cu alți oameni. Construiți împreună o spirală ascendentă de optimist, încurajare și bunătate.

Articol original pe: p0sitivityblog.com