fb

7 semne că relația voatră pur și simplu nu are viitor

Dacă te vei regăsi în descrierea de mai jos, înseamnă că cel mai probabil trebuie să te desparți de persoana de alături. Cu ușurință poți să devii captivul unei relații toxice, care nu îți va oferi altceva decât disperare. Dacă în relație experimentezi doar durere sau disperare, atunci este timpul să renunți la ea.

1. Lipsa unui sprijin

Sprijinul este fundamentul unei relații de durată. Un partener bun te acceptă așa cum ești și nu încearcă să te transforme în altcineva. Fiecare persoană are atât calități bune, cât și rele și este important ca defectele ei să nu te respingă. Nu este obligatoriu să îți placă aceleași lucruri care îi plac partenerului tău, dar este foarte important să nu îl critici pentru ele. Într-o relație trebuie să existe acceptare și respect reciproc.

Dacă pe partenerul tău îl irită lucrurile care îți plac ție, dacă el critică deciziile, maniera ta de a te îmbrăca și chiar și preferințele, atunci acesta este un semnal evident că trebuie să pui capăt relației.

2. Lipsa de compasiune

O relație nu presupune doar distracție și tot ce implică aceasta. Fiecare din noi zilnic se confruntă cu situații stresante și probleme. Fiecare din noi știe ce înseamnă o zi dificilă la muncă, problemele financiare și boli. Un partener bun neapărat își va arăta compasiunea și își va demonstra intenția să te ajute să depășești dificultățile.

Dacă atunci când ai probleme partenerul se distanțează de tine, nu trebuie să speri că el îți va fi alături atunci când vei avea nevoie de el.

3. Singurătatea

Dacă ai un partener, iar sentimentul de singurătate nu dispare, atunci există o problemă. Iată câteva semne alarmante care nu trebuie trecute cu vederea: vrei să vorbești cu partenerul tău, dar el niciodată nu este disponibil pentru asta, el nu te încurajează după o zi stresantă, el nu răspunde necesităților tale emoționale. Aceste lucruri indică că nu aveți viitor împreună.

4. Nu aveți aceleași viziuni

Dacă partenerul tău visează la călătorii, iar tu în mod disperat îți dorești o familie, înseamnă că mergeți în direcții diferite. Dacă consideră că aveți interese incompatibile, care pot fi premisa pentru un viitor conflict, atunci este timpul să aveți o discuție serioasă.

Trebuie să îți dai seama la timp că nu ai planuri de viitor comune cu partenerul. Conștientizarea acestui fapt poate fi dureros, dar cu siguranță va fi un pas corect.

5. O relație unilaterală

O relație armonioasă și de durată necesită implicarea ambilor parteneri și capacitatea lor nu doar de a lua, ci și de a oferi. Problemele apar atunci când unul dintre parteneri ia sau oferă mai mult.

O relație necesită un efort egal din partea ambilor parteneri. Fiecare trebuie să meargă la compromis pentru binele comun. Dacă unul dintre parteneri are grijă de această relație, iar celălalt nu depune nici-un efort, atunci relația nu va supraviețui.

6. Lipsa de încredere

Încrederea este foarte importantă pentru o relație. Dacă nu ai încredere în partener, constant îi verifici apelurile și mesajele, îl suspectezi că te înșală, atunci ar trebuie să te întrebi de ce te afli în relație cu această persoană.

Advertisement

7. Nu mai ai vreun stimul să lucrezi asupra relației

Când nici unul dintre voi nu mai are dorință să rezolve conflictele, este probabil timpul să vă despărțiți – a dispărut iubirea și nu mai vrei să o reîntorci.