7 semne că îţi oferi inima bărbatului care nu te merită

Viaţa este prea scurtă. Nu o petrece cu oamenii care nu te preţuiesc. Apreciază-ţi timpul, corpul şi inima. Mai ales inima. Nu da importanţă oamenilor care nu merită. Iată 7 semne că dai inima ta unor persoane care nu o merită:

1. Te pierzi

Te simţi un servitor, dar nu un partener? Dacă mereu eşti doar tu cea care încerci să îţi faci partenerul fericit, dar nu vezi acelaşi răspuns şi din partea lui, este foarte uşor să începi să ignori propriile dorinţe şi nevoi, concentrându-te pe ale altora. E foarte important să iubeşti şi să dăruieşti în fiecare etapă relației, dar este la fel de important să te asiguri că cealaltă parte face acelaşi lucru. 

2. Ţi-e frică să pierzi această relație

Când simţi că cineva se îndepărtează de tine, începi să depui eforturi pentru a păstra acea persoană. Cel mai adesea, efectul este invers: efortul prea mare alungă persoana. De aceea, cel mai important lucru pentru o relaţie este comunicarea. Dacă ceva nu este în regulă, trebuie să fiţi ambii suficient de maturi şi suficient de deschişi pentru a discuta despre aceasta, indiferent de complexitatea situaţiei. Deşi relația necesită efort din partea ambelor părţi, acest lucru nu trebuie să fie o piedică. Dacă interacţiunea cu cealaltă jumătate este forţată şi nefirească, acest lucru nu poate fi ignorat.

3. Simţi o epuizare emoţională

Relaţiile puternice fac viaţa mai bună, nu mai complicată. Trebuie să te simţi energizat de prezenţa celeilalte persoane de lângă tine. Dacă simţi doar epuizare psihologică şi emoţională, atunci degeaba îţi sacrifici bunăstarea pentru prosperitatea unei relaţii, care este una nesănătoasă.

4. Zâmbeşti mai rar când eşti singur

Singura persoană faţă de care nu îţi poţi ascunde sentimentele eşti tu însuţi. E foarte uşor să îi convingi pe ceilalţi că te simţi confortabil cu actualul partener şi eşti mulţumit de stre lucrurilor. Da, nu există o relaţie absolut perfectă, dar dacă te simţi rău când nu eşti cu persoana iubită, acesta e un semn al manifestării adevăratelor sentimente. Fii sincer cu tine însuţi şi nu-ţi suprima dorinţele şi nevoile.

5. Te îndoieşti constant

În ciuda faptului că uneori este dificil să flirtezi emoţiile, această abilitate este o parte integrantă a unei vieţi fericite şi a unei relaţii sănătoase. Tu singur eşti cel care ştii cu ce sentimente vrei să îţi umpli inima şi mintea. Dacă vezi că o anumită nesiguranţă se împleteşte în gândurile tale, acest lucru trebuie să te pună pe gânduri. Reciprocitatea este cheia tuturor lucrurilor, dar dacă te îndoieşti că partenerul tău nu depune nici un efort ca relaţia voastră să meargă, răspunsul este doar unul negativ.

6. Duci totul pe proprii umeri

Probleme legate de petrecerea timpului, intimitate fizică, comunicare… Dacă doar tu eşti cea care se oferă să faceţi ceva împreună, iniţiezi contactul fizic sau doar tu eşti persoana care se ocupă de treburile casnice, trebuie să înţelegi că eşti de una singură în această relaţie. O relaţie sănătoasă şi fericită e un joc de echipă. Dacă cineva trage singur toată sarcina, întreaga echipă va pierde.

7. Aţi început să vă întâlniţi înainte ca partenerul să fie pregătit

Oamenii se scufundă cu capul în jos într-o relaţie, încetând să mai observe ceva în jur şi, în cele din urmă, îşi rup capul. Şi inima. Nu întotdeauna cel care oferă totul într-o relaţie, primeşte acelaşi lucru în schimb. Dragostea trebuie să vină simultan de la ambii parteneri. 

Apreciază-ţi timpul! Apreciază-ţi corpul! Apreciază-ţi inima!