7 semne că ești într-o relație toxică și trebuie să faci ceva

O relație frumoasă și sănătoasă are la baza ei respectul, încrederea, iubirea. Viața trăită alături de partener devine interesantă, o provocare plăcută. Te simți liberă în acțiuni, liberă să construiești, să dorești. Sufletul îți este plin doar de emoții pozitive.

Dar nu întotdeauna relația poate fi sănătoasă. Nu întotdeauna o relație toxică poate fi depistată ușor. Nu mereu poate fi clar din prima că ai alături de tine o persoană care care te trage în jos. Iată câteva semne că ești într-o relație nepotrivită:

1. Nu există comunicare sănătoasă

Dintotdeauna comunicarea sinceră a stat la baza unei relații frumoase. Acolo unde această comunicare lipsește, nimic nu funcționează bine. Nu există acea conexiune emoțională. Nu ai cu cine împărtăși lucruri care te fac tristă sau fericită.

Omul de alături devine treptat un străin. Simți că, indiferent cât de sinceră ești, această atitudine nu va ajuta. Mereu vor fi lucruri de reproșat, comportamente de judecat, replici de oferit, toate cu tentă egoistă.

2. Reproșuri constante și mult egoism

În orice situație, partenerul se pune pe primul loc, fără să-i mai pese de altcineva. Dacă se gândește doar la sine, nu este despre tine în această poveste. Dacă mereu vine cu reproșuri în loc de încurajări, nu este vorba despre reciprocitate, echilibru.

3. Multă minciună între voi

Simți că între voi doi este loc de prea multă minciună. Omul din viața ta ascunde multe lucruri de tine. Niciodată nu vorbește cu deschis despre ce face în timpul liber, nu vorbește despre sentimentele sale. Îl surprinzi cum te minte și nici nu recunoaște acest lucru.

4. Omul de alături vrea să se impună și să controleze

De fiecare dată încearcă să dețină controlul total asupra ta. Acest lucru influențează negativ asupra relației voastre. Nu te mai simți în siguranță, nu mai găsești resurse de încredere în această relație. Îți este frică să fii liberă, să trăiești frumos viața.

5. Stare de frică și îndoială

Simți cum încrederea dintre voi doi scade treptat. Apar tot mai multe semne de îndoială. Tot mai multe întrebări referitoare la emoțiile dintre voi doi. În locul fericirii, te simți tot mai plină de frici. Nu ai încredere în ziua de mâine.

Partenerul nu îți oferă siguranță, stabilitate, încredere. Ai senzația că în orice moment se poate întâmpla ceva prost. Că, indiferent de efortul tău, lucrurile nu funcționează corect. Te întrebi de ce ești alături de această persoană și nu găsești un răspuns.

6. Sacrificiu toxic de dragul celuilalt

Faci tot mai multe sacrificii de dragul lui. Cedezi de fiecare dată, doar ca totul să fie bine. Îți pui speranțe mari în această relație, dar nimic nu iese așa cum vrei. Numai tu ești cea care te implici total în această relație. Doar tu faci ca lucrurile să se miște din loc.

7. Gânduri constante despre despărțire

În ultima perioadă, ai tot mai multe gânduri despre despărțire. Simți că această relație te trage în jos. Simți că nu ai alături omul potrivit. Nu te încurajează nimeni atunci când ești cu moralul la pământ. Nu ai cui să vorbești despre ce porți în suflet.

Nu te simți iubită, nici fericită. Înțelegi că ceea ce trăiești tu nu este decât o relație toxică. În acest caz, trebuie să faci ceva. E vorba despre sănătatea și despre sentimentele tale, despre lumea și sufletul tău. Alege lumina din inima ta, alege demnitatea.

© De Vorbă cu Tine