7 semne că ești epuizată emoțional și nici nu remarci acest lucru

Există semne care îți transmit un mesaj important: starea ta emoțională este afectată. Atunci tot ce poți să faci este să reacționezi. Iată câteva semnale de alarmă de care trebuie să ții cont:

1. Ești foarte sensibilă

Sensibilitatea ta nu înseamnă doar că reacționezi excesiv la unele lucruri, dar și că ești foarte conștientă de faptul că starea ta critică este complet justificată, doar că un alt eșec în viața ta e prea mult pentru tine și nu ai putea face față. În loc să pierzi energie încercând să deții controlul, mai bine ai afla de ce ești atât de emotivă. Poate că există unele nevoi importante pe care continui să le ignori. Încearcă să înțelegi cum ai ajuns la această stare.

2. Ți-e teamă că vei fi provocată

Încercarea de a-ți suprima sentimentele te va duce la momentul când te vei îndepărta de propria persoană. Crezi că poți deține controlul asupra celor din jurul tău, dar nu este așa. Sarcina ta este să începi să lucrezi asupra ta ca să te eliberezi măcar puțin de supraîncărcarea emoțională.

3. Te copleșesc emoțiile

Ai ajuns la o suprasolicitare emoțională. Te simți dezechilibrată și neînțeleasă. Problema ta s-a agravat în timp și acum a atins limita. Încerci să te menții la suprafață, dar nu prea reușești. Trebuie să găsești curajul să vezi ce se află în interiorul durerii tale.

4. Trăiești un sentiment de înfrângere

Un alt semn că te confrunți cu o epuizare emoțională este că privești lucrurile dintr-o perspectivă greșită. Vrei totul sau nimic. Crezi că fiecare eveniment care ți se întâmplă este doar să te frângă. Vrei să te împaci cu suferința pentru că acesta este modul tău de a recunoaște emoțiile care se află în interiorul tău. Trebuie să te oprești și să analizezi cum vezi tu viitorul.

5. Îți este greu să găsești voința de a merge mai departe

Îți lipsește speranța, nu știi cum să mergi mai departe în viață. Acest lucru se datorează faptului că că ai prea multe întrebări, dar nu găsești la ele răspunsurile corecte. Aceasta este, de fapt, o problemă pentru toată lumea. Pentru a rezolva toate întrebările pe care le ai, dedică un anumit timp pentru a te gândi la ele. Rămâi tu singură cu tine și recunoaște tot ceea ce te deranjează, apoi începe să lucrezi la acel lucru.

6. Îți exprimi sentimentele prea deschis sau le blochezi

Toate reacțiile tale sunt prea extreme: fie plângi des, fie crezi că nu simți nimic. Recunoaște sentimentele pe care le simți, vezi care sunt momentele potrivite pentru a exprima exact ceea ce simți, ceea ce ai în sufletul tău.

7. Ești pregătită pentru schimbare

În ciuda faptului că te simți prea epuizată, cu adevărat ești pregătită pentru o schimbare. În adâncul sufletului înțelegi că viața ta a ajuns la un impas, la un punct mort și asta ți se întâmplă de prea mult timp deja. Simți că nu vei mai putea rezista. Mai întâi trebuie să accepți faptul că nu ai nici o problemă de a face o schimbare, de a merge mai departe. Nu poți trăi negând sentimentele pe care le ai. Trebuie să începi să te respecți și să te împaci cu sine însăți.