7 semne ale unui bărbat slab într-o relație

Nu ți-ai dori alături un bărbat slab, dependent de tine și de deciziile pe care le iei. Nu ți-ai dori să suferi din cauza unui comportament defensiv, imatur, orgolios. Vrei o relație serioasă, cu un partener echilibrat.

Însă bărbatul slab nu este pe departe așa. El se va baza pe tine, femeia puternică și independentă. Mai mult decât atât, va fi invidios pe capacitatea ta de a clarifica lucrurile, creând astfel multă înstabilitate. Iată semnele unui bărbat slab:

1. El face exact cum îi spui. Reacția sa este foarte simplă: doar aprobă deciziile tale, fără a avea propria opinie. Acceptă tot ce vrei să realizezi în această relație, de parcă ar fi un învățăcel în fața unui mentor. Doar că tu nu pentru asta ești alături de el.

La un moment dat obosești să dai indicații, vrei să iei decizii în doi, vrei să existe asumare comună, responsabilități comune. El însă nu știe cum să reacționeze în asemenea momente. „Tu știi mai bine” sau „te descurci și fără mine” sunt expresiile lui preferate.

2. Se resemnează rapid. Chiar și atunci când îl critici sau îi reproșezi unele lucruri, le acceptă cu rapiditate, fără a dori să argumenteze, să inițieze o discuție cu tine. Dar o relație nu înseamnă pasivitate maximă.

Un timp te vei bucura de această atitudine optimistă, empatică cu așteptările tale. Abia mai târziu vei înțelege că nu e vorba despre empatie, ci despre un caracter slab, lipsit de verticalitate, dispus să se lase dus de valul vieții.

3. Este un bărbat leneș

Nu mai știi când ultima dată a avut inițiativa să facă ceva și mai ales să ducă la bun sfârșit acel lucru. El știe că tu le vei realiza pe toate, într-un timp rapid și foarte eficient. Doar că devine stresant să faci totul de una singură, obositor și trist.

4. Este un bărbat fricos. Nu neapărat îi este frică de un anumit lucru, de o vietate sau de o acțiune. Ar fi fost mult mai simplu în acest caz. Lui pur și simplu îi este frică de responsabilități, îi este frică să trăiască viața, cu bune și cu rele.

5. Nu are o poziție. Discutați despre un subiect anume în prezența prietenilor, iar el nu face decât să îți dea dreptate, sau chiar să repete unele fraze spuse de tine. Comportamentul său este enervant și dezamăgitor. Înțelegi că nu te poți baza pe el.

6. Este gelos și egoist. Gelozia lui vine din felul tău de a fi. Ești puternică, sigură pe sine, comunici ușor. El se simte inferior în prezența ta, vrea să-ți repete comportamentul, dar nu reușește. Iar egoismul este trăsătura specifică bărbaților slabi.

7. Își ascunde emoțiile. Îi este teamă să nu reacționezi umilitor la ceea ce vrea să spună. Tu însă ești bucuroasă să-l asculți, îl provoci să vorbească mai mult, vrei să-l cunoști mai bine, însă el revine rapid la poziția defensivă.

Dacă există emoții sincere, vei încerca să comunici cu acest bărbat. Dacă el nu înțelege ce așteptări ai, cât de mult îți dorești să reușiți, uneori soluția este să te oprești și să continui viața de una singură.

© De Vorbă cu Tine