fb

Monotonia poate distruge o relație. Indiferența la fel. 7 obiceiuri care te ajută să ai o relație fericită

„Fericirea nu este ceva gata făcut, ci se obține prin propriile acțiuni.” (Dalai Lama)

Fericirea în viață poate veni de la multe lucruri. De la munca pe care o găsești semnificativă. De la un hobby în care te pierzi ore întregi. De la lumea care te înconjoară sau de la faptul că apreciezi razele soarelui atunci când te încălzesc primăvara.

O mare parte a fericirii noastre depinde și de relațiile pe care le avem, de modul în care le cultivăm și le lăsăm să crească.

Vă împărtășim 7 obiceiuri care ajută la crearea unor relații fericite:

 1. Comportă-te cu oamenii așa cum ai vrea să se comporte ei cu tine

Dacă ești bun, lumea te va trata cu blândețe și te va ajuta. Dacă nu asculți niciodată și judeci pe oricine, vei obține exact același lucru în schimb.

Vei întâlni și excepții. Unii oameni nu-ți vor răspunde cu aceeași moneda, chiar dacă vei da dovadă de respect, dar pe termen lung, în cele mai multe cazuri, lucrurile tind să se uniformizeze.

Fă primul pas pentru a construi o relație pe care îți dorești să o trăiești și începe să oferi ceea ce vrei să primești.

 1. Ascultă cu adevărat

Oricine vrea să simtă că este înțeles. Prin urmare, atunci când asculți, nu aștepta doar rândul tău să vorbești și nu-ți ține mintea ocupată cu alte probleme. Când asculți, fii acolo cu toată ființa ta.

 • Concentrează-te pe exterior. Observă lucrurile care se întâmplă în fața ta. Fii atent la vocea celuilalt, la tonul și modul în care folosește corpul pentru a-și exprima emoțiile.
 • Spune-ți că vei discuta cu altcineva despre această conversație. Atunci vei fi mult mai concentrat pe ce îți povestește cel din fața ta. Încearcă să îi afli povestea adresându-i întrebări care apar din senin.
 1. Fii asertiv

A fi asertiv, înseamnă a fi capabil să ceri ce îți dorești și să spui ce nu vrei să se întâmple sau nu îți place. Acest lucru, nu doar că îți va stimula stima de sine, ci va face ca și alte persoane să te respecte mai mult. Astfel vei construi relații mai sănătoase și mai fericite.

Cum poți deveni mai asertiv?

 • Îmbunătățește-ți stima de sine.
 • Încearcă să comunici clar.
 • Dacă îți este frică să ceri lucruri importante, începe de la cele mici.
 1. Amintește-ți să oferi mici daruri de bunătate

Nu pierzi chiar atât de multă energie dacă oferi un cadou mic. Însă acesta poate însemna atât de mult.

Lasă-i un mesaj drăguț partenerului tău pe noptieră sau într-o carte pe care o citește. Îl va surprinde plăcut și îi va face ziua mai frumoasă.

Amintește-ți că uneori, un simplu „mulțumesc” poate avea un impact mai puternic decât ți-ai fi putut imagina.

 1. Combină lucrurile

Monotonia poate distruge o relație.

Încearcă să faci lucruri noi și nu doar pe cont propriu, ci împreună cu partenerul de viață. Puteți încerca un nou sport, un nou restaurant sau puteți merge la un eveniment la care nu ați mai fost niciodată. Mergeți pentru un week-end într-un loc necunoscut și absolut neașteptat.

 1. Stabilește-ți standarde umane

Una din modalitățile bune de a înceta să mai fii perfecționist și de a încerca să devii fericit, este să îți resetezi standardele umane.

Dacă ceri partenerului tău, prietenului sau colegului de lucru să fie perfect, nu vei obține decât o mulțime de conflicte, care de fapt ar putea fi prevenite.

Oamenii fac greșeli.  Este ceva  firesc. Certurile ar putea fi evitate dacă ai accepta că unele lucruri țin doar de existența umană și nu pot fi schimbate. Nu căuta perfecțiunea, pentru că nici tu nu ești perfect.

 1. Concentrează-te pe soluții, în loc să te cerți încontinuu
Advertisement

Încearcă să asculți și să înțelegi cu adevărat ce ți se spune, iar mai apoi să înțelegi punctul de vedere al celeilalte persoane. Pune-te în locul ei.

Rezolvați problemele și găsiți soluții împreună. Mergeți mai departe și concentrați-vă toată energia pe NOI, nu pe Eu contra Tu. Nu transformați certurile din cauza unor fleacuri în conflicte care nu fac bine nimănui.

Articol original pe: psitivityblog.com