7 motive pentru care trebuie să-i ignori mesajele imediat

Dezamăgirea născută din indiferența bărbatului pe care îl iubești este foarte dureroasă. Această stare izvorăște din absența iubirii lui din durerea primită ca răspuns la tot ceea ce i-ai oferit. Ți-ai dorit o relație absolut normală, sinceră, dar ai simțit că nu faci decât să joci după regulile lui.

Să nu poți să fii cea care ești cu adevărat. El a plecat exact în momentul în care ți-a fost lumea mai dragă, iar tu nici nu ai știut cum să reacționezi, pentru că nu ai fost pregătită pentru așa schimbare. A plecat și te-a lăsat să pierzi în fața lui, de parcă totul nu a fost decât un fleac. Contrar acțiunilor sale, el mai continuă să-ți scrie.

Nu-l mai lăsa să te oprească din drumul tău și nu-i accepta comportamentul imatur față de tine. Nu-i mai răspunde la mesaje, oricât de tare ai vrea să știi ce mai face, ce mai zice. Iată câteva motive serioase pentru care merită să-i ignori orice mesaj:

1. Îți scrie doar când are un anumit interes

Nu-ți scrie pentru că i-a fost dor sau pentru că și-a dat seama că s-a grăbit și a făcut o greșeală atunci când a plecat. Nu-ți scrie pentru că a conștientizat că nu poate trăi fără prezența ta în viața lui și pentru că-ți simte lipsa cu adevărat.

O face pentru că se simte singur seară de seară, iar tu îi vei alimenta singurătatea cu prezența ta. O face pentru că se simte trist atunci când vine acasă și nu are pe nimeni care să-i alunge tristețea. O face pentru că tu ești mereu acolo, disponibilă să-i răspunzi la orice mesaj.

2. Aștepți ore și zile un răspuns

Nu-i mai răspunde atunci când îți scrie. Nu-i alimenta orgoliul atunci când tastează acel „salut” după zile întregi în care tu ai stat și ai așteptat orice semn din partea lui. El pur și simplu te-a ignorat.

Nu-l mai accepta din moment ce nu ai fost decât o sursă de inspirație pentru el și într-o bună zi a renunțat prea ușor la tine, fără să-i pese ce va rămâne în urmă. Nu-i mai răspunde dacă nu a știut să-ți lumineze sufletul.

3. Aceste mesaje îți provoacă durere

Prin acceptarea acestor mesaje, nu vei face decât să-ți alimentezi durerea și suferința în urma pierderii celui pe care l-ai iubit la nebunie. Știi și înțelegi prea bine că el nu ți le scrie decât să treacă timpul atunci când se simte singur.

Sau poate pentru că la moment nu are cui să-i scrie. Poate pentru că îi place să știe că încă te mai gândești la el. Renunță la acest șantaj emoțional care te distruge atât de mult pe interior.

4. Doar mesaje, nimic mai mult

De ce să continui să-i răspunzi dacă știi că o face doar pentru a trece timpul? De ce să aștepți seară de seară mesaje care nu au rost? Nu mai simți din partea lui susținere, încurajare, deci de ce să rămâi prezentă acolo unde nu ești dorită?

Nu mai simți emoție din partea lui, de ce să citești un mesaj fals, care nu are nici o regulă de joc și nici o instrucțiune care să-ți arate care este locul tău alături de el?

5. Trăiești o iluzie

Prin mesajele sale, el nu face decât să îți aprindă speranța că mai poate exista ceva între voi doi, dar astea nu sunt decât false iluzii create doar de tine. Acceptând și citind mesajele lui, continui să trăiești în minciuna care maschează adevărul.

Continui să te simți bine în această bulă imaginară în care construiești acea relație perfectă cu el, deși acolo demult nu mai există nimic real. Încetează să mai citești mesajele din moment ce adevăratele cuvinte s-au pierdut pe drum.

6. El doar se joacă cu tine

Fostul tău îți cunoaște slăbiciunea ta cea mai mare și continuă să se joace cu tine prin aceste banale și absurde mesaje. Știe că toate gândurile tale încă duc la el. Pentru el, aceste mesaje nu fac parte decât dintr-un scenariu bine gândit.

El nu-ți scrie decât pentru a se juca în continuare cu emoțiile tale, atât de flexibile atunci când vine vorba despre o iubire falsă. Să nu-ți fie frică să rupi legătura cu cel care distorsionează imaginea reală a dragostei.

7. Nu are rost

Oare mai au rost câteva mesaje scrise în câteva zeci de secunde, mesaje goale și false, lipsite de orice suflet? Oare mai au rost câteva cuvinte aruncate dincolo de ecran, unde nu poți vedea adevărata realitate?

Oare merită să jertfești cu liniștea și pacea ta interioară pentru un bărbat care nu mai face demult parte din peisaj? Oare mai au rost niște promisiuni pe care știi că el niciodată nu le va respecta? Răspunsul este evident.

© De Vorbă cu Tine