7 mantre pentru a împiedica micile neînțelegeri din relația ta să se transforme în mari greșeli

Adevărul este că, în mare parte, nefericirea este cauzată de confuzie și lucrurile pe care le înțelegem greșit. Cu toții știm acest lucru și suntem conștienți că neînțelegerile ne provoacă durere.

Și mai știm că discuțiile sănătoase construiesc relații sănătoase. Cu toate astea – uităm. Uităm să ne facem timp unul pentru celălalt. Uităm să fim prezenți. Uităm să ne ascultăm cu adevărat.

Zi după zi, ne înțelegem greșit și ne provocăm dureri de cap inutile și ne rănim în zadar.

La fel ca și tine, sunt doar un om – comunic puțin și înțeleg greșit oamenii, mai ales când mă grăbesc. Așadar, am implementat o strategie simplă pentru a sprijini practica de a acorda atenție oamenilor dragi din viața mea. Pe scurt, îmi aduc amintesc constant adevărurile pe care le cunosc deja, dar pe care le uit. De fiecare dată când îmi dau seama că evit o conversație pe care știu că trebuie să o am cu cineva, mă opresc și încep să citesc următoarele gânduri pe care mi le-am notat. Apoi mă transform în persoana total prezentă în conversația cu cineva.

1. Cea mai mare problemă a comunicării este iluzia că a avut loc.

2. De multe ori nu ascultăm pentru a înțelege – ascultăm pentru a răspunde. Nu face acest lucru. Concentrează-te. Fii curios. Atunci când asculți sincer, nu asculți cu intenția de a oferi un răspuns, ci pentru a înțelege cu adevărat ce se ascunde în spatele cuvintelor.

3. Când auzi doar ceea ce vrei tu, nu asculți cu adevărat. Ascultă ceea ce nu vrei să auzi. Astfel creștem mai puternici, împreună.

4. Niciodată nu știi prin ce a trecut cineva. Așa că nu fi leneș și nu judeca oamenii sau situația în care se află. Fii bun. Fii docil. Fii un bun prieten. Fii un bun vecin. Fii un bun ascultător.

5. Uneori, toate persoanele au nevoie doar să știe că cineva îi aude. Un bun ascultător și o inimă blândă pentru suferința lor poate fi o sursă incredibilă de vindecare.

6. Nu fă presupuneri, decât dacă știi, fără îndoială, întreaga poveste. Dacă ai dubii, întreabă persoana direct până când vei ști cu certitudine ce se întâmplă.

7. Când îți oferi timp pentru a asculta cu adevărat ceea ce au de spus oamenii, este uimitor ce poți învăța. Mai ales dacă persoanele care vorbesc sunt oamenii pe care-i iubești.