fb

7 lucruri pe care trebuie să încetezi să le mai aștepți de la cineva

„Nu sunt în această lume pentru a trăi după așteptările tale și nu ești în această lume pentru a trăi după ale mele.”  (Bruce Lee)

Cele mai mari dezamăgiri din viața noastră sunt adesea rezultatul unor așteptări deplasate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de relații și de interacțiunea noastră cu ceilalți.

Dacă vei fi mai temperat în privința așteptărilor pe care le ai de la alte persoane, vei reduce în mare măsură frustrarea și suferința, atât în viața ta, cât și în viața celorlalți. Astfel te vei concentra asupra lucrurilor care contează cu adevărat.

Așadar…

  1. Nu mai aștepta ca oamenii să fie de acord cu tine

Meriți să fii fericit. Meriți să trăiești o viață de care ești entuziasmat. Nu lăsa ca opiniile altora să te facă să uiți asta. Nu trăiești pentru a satisface așteptările altora și nici ei nu trebuie neapărat să le satisfacă pe ale tale. Trebuie să îndrăznești să fii tu însuți și să îți urmezi intuiția, oricât de ciudat și înfricoșător poate părea acest lucru. Urmează-ți propria cale și rămâi fidel propriilor scopuri.

  1. Nu mai aștepta ca ei să te respecte mai mult decât te respecți tu pe tine

Puterea adevărată este în suflet și spirit, nu în mușchi. Este vorba de a avea credință, încredere în cine ești și de a acționa. Decide în acest minut să nu cerșești de la nimeni dragostea, respectul și atenția pe care tu însuți trebuie să ți le acorzi în primul rând.

Uită-te în oglindă și spune: „Te iubesc și de azi voi acționa corespunzător”.

  1. Nu mai aștepta ca cineva anume să te placă

Ai putea să te simți nedorit sau nedemn pentru o singură persoană, dar ești de neprețuit pentru altcineva. Nu uita niciodată cât valorezi. Petrece timpul cu cei care te prețuiesc. Nu contează cât de bun ești cu oamenii, va exista întotdeauna o persoană negativă, care te va critica. Zâmbește, ignoră și mergi mai departe.

  1. Nu mai aștepta ca ei să fie de acord cu părerea ta despre ei

Iubindu-i și respectându-i pe alții, le permiți să fie ei înșiși. Când încetezi să aștepți ca oamenii să fie într-un anumit mod, poți începe să îi apreciezi.

Fii atent și respectă oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ce ai vrea tu să fie. Fiecare ființă este remarcabilă și frumoasă, este nevoie de răbdare pentru a vedea acest lucru. Cu cât mai mult ajungi să cunoști pe cineva, cu atât mai mult vei fi capabil să te uiți dincolo de înfățișarea lor și să vezi frumusețea lor adevărată.

  1. Nu te mai aștepta ca ei să îți cunoască gândurile

Oamenii nu pot citi gândurile. Nu vor ști ce simți dacă nu le spui. În viață trebuie să comunici în mod regulat și eficient. Și de multe ori trebuie să deschizi gura și să vorbești primul. Trebuie să le spui oamenilor ce gândești.

  1. Nu mai aștepta ca ei să se schimbe dintr-o dată

În cazul în care aștepți ca cineva să își schimbe anumite obiceiuri, probabil că nu va fi așa. Dacă într-adevăr ai nevoie ca acestea să se schimbe, fii onest și pune toate cărțile pe masă, astfel încât acea persoană să știe cum te simți și că ai nevoie ca ea să facă ceva.

Nu poți schimba oamenii și nici nu trebuie să încerci. Ori îi accepți așa cum sunt, ori alegi să trăiești fără ei. Dacă îi sprijini și le oferi libertatea de a fi așa cum sunt, se vor schimba treptat, în cel mai frumos mod. Pentru că ceea ce se schimbă este doar modul în care îi vezi.

  1. Nu aștepta ca ei să se simtă bine

Fii mai bun decât de obicei. Fiecare zâmbet sau semn de putere ascunde o luptă interioară la fel de complexă și extraordinară ca și a ta.

Amintește-ți că îmbrățișându-ți lumina nu îți ignori întunericul. Sprijinul, schimbul de informații și ajutorul oferit oamenilor este cea mai mare recompensă a vieții. Cu toții avem visuri, nevoi și lupte similare. Este absolut normal să nu te simți perfect tot timpul.

Articol original pe: marcandangel.com