7 lucruri pe care o femeie de 40 de ani le înțelege diferit

După o anumită vârstă, viața se percepe și se trăiește diferit. Absolut diferit decât la 20 de ani. Viața capătă o altă valoarea, o altă dimensiune și femeia după 40 de ani înțelege perfect cum să o trăiască.

După 40 de ani, viața este doar o etapă în care femeia este absolut împlinită și privește lucrurile din alt unghi. Femeia de 40 de ani cu siguranță se cunoaște pe sine și știe ce vrea, fără să mai aibă acele îndoieli de cândva.

Ea nu va sta mult pe gânduri atunci când va trebui să ia o decizie și nu va accepta în viața sa oameni care cu siguranță nu-și au locul acolo. Iată câteva lucruri pe care o femeie de 40 de ani le înțelege diferit:

1. Prieteniile

Prieteniile sunt parte importantă din viața fiecăruia dintre noi. Ele pot avea diferite roluri, pot dezamăgi sau pot aduce o rază de lumină în viața cuiva. O femeie de 40 de ani știe valoare adevărată a acestora și le acceptă cu mult mai multă atenție.

Ea nu mai lasă loc pentru oamenii care nu merită, pentru că azi știe în fața cui poate să-și deschidă sufletul, să fie vulnerabilă și temătoare. Femeia matură a învățat cum să se raporteze la ceilalți oameni și pe care anume să-i prețuiască.

2. Iubirea de sine

Astăzi, femeia de peste 40 de ani își iubește toate aspectele personalității și unicității sale. Se iubește pe sine, se acceptă pe sine și știe cum să evite foarte multe lucruri neplăcute din viața ei. A stabilit limite bine definite și clare pentru toți.

Azi, această femeie știe cine este ea în interior, știe cum să se iubească pe sine, dar și pe ceilalți oameni dragi. Știe să accepte, să înțeleagă, să fie empatică. Iubirea ei de sine azi reprezintă libertatea absolută cu care alege ea să se prezinte în fața tuturor.

3. Timpul

Azi, femeia de peste 40 de ani știe că mâine s-ar putea să nu mai existe. Ea înțelege perfect cum arată dimensiunea timpului și că viața se scurge foarte rapid din clepsidra imensității. Ea se bucură de fiecare clipă a vieții și nu lasă timpul să treacă pur și simplu pe lângă ea.

Trăiește din plin fiecare secundă pe care i-o oferă Universul. Ea nu acceptă să fie doar un actor tăcut pe scena vieții, dar strigă din toate puterile ca să fie auzită. Așa cum viața este una singură, femeia matură acceptă ireversibilitatea timpului și în toate încearcă să vadă partea bună a lucrurilor.

4. Călătoriile

Pentru femeia de peste 40 de ani, călătoriile sunt o ușă către calea cunoașterii și a dezvoltării de sine. Pentru ea, orice călătorie nu este altceva decât o formă de învățare și exteriorizare a propriilor emoții și trăiri. Sunt noi experiențe pe care încearcă să le trăiască cât de des poate.

Curiozitatea ei dintotdeauna i-a fost stâlp în dorința de a cunoaște ceva nou. Astăzi ea trăiește din plin fiecare călătorie, învățând, iubind, gustând din frumusețea lucrurilor necunoscute.

5. Comparațiile

Femeia matură și înțeleaptă nu se mai compară cu nimeni altcineva decât cu sine, cea de ieri. Sufletul ei este mult prea complex încât să accepte această comparare și înjumătățire. Azi, ea nu mai lasă pe nimeni să-i spună că nu e suficient de bună.

Azi, ea privește cu alți ochi, înțelege mai amplu, percepe mai adânc. Azi, femeia de 40 de ani este diferită pentru că nu mai permite nimănui să o judece, să o facă să se îndoiască de sine. Ea nu se mai pierde între calități și defecte, între plăceri și principii.

6. Iertarea

Femeia de 40 de ani știe care este rolul iertării, știe că resentimentele nu fac decât să împiedice omul să fie fericit. De aceea ea a învățat să ierte, să înțeleagă, să nu judece. Ea a învățat să lase în urma sa toate durerile provocate de oamenii dragi.

I-a iertat pentru toate rănile care i le-au provocat și i-a eliberat din mintea sa ca să nu-i mai urască. Prezența iertării în viața sa îi aduce pace și liniște interioară. Femeia matură știe să nu mai adune în inima sa ură, răzbunare sau resentimente.

7. Serviciul

Dacă pentru mulți locul de muncă este o povară, pentru femeia matură emoțional trecută de 40 de ani serviciul este locul unde merge din plăcere. Pentru că a făcut mari schimbări în viața sa și s-a dezvoltat, a învățat ca să facă ceea ce îi place, nu doar să muncească fără sens.

Azi, ea lucrează pentru a trăi, pentru a călători, dar și pentru plăcere, nu trăiește pentru a lucra. Ea nu este femeia care să se simtă blocată la un post de muncă pe care să-l urască, pentru că a înțeles că acest lucru distruge și a ales să învețe și altceva. S-a regăsit pe sine și azi este mulțumită și fericită.

© De Vorbă cu Tine