7 lucruri pe care le găsești doar în relațiile sănătoase

Nu toate relațiile sunt sănătoase și corecte. Nu toate relațiile se construiesc pe comunicare, pe respect reciproc, pe iubirea de sine, dar și a aproapelui. Unele relații ajung a fi foarte toxice, pline de reproșuri, certuri, invidie, prostie, chiar și amenințări.

O relație toxică te va lipsi de toate aceste emoții frumoase și pozitive. Într-o relație sănătoasă nu găsești ură, prostie, indiferență, lipsă de curaj. Iată câteva lucruri pe care le vei găsi doar în relațiile sănătoase, care au un viitor frumos:

1. Respect reciproc

Respectul reciproc te va ajuta și, nu în ultimul rând, te va învăța cum să te iubești și cum să iubești. Astfel, ambii veți fi dispuși să vă susțineți și să vă încurajați unul pe celălalt, fără a depăși limite și fără a jigni.

Respectul va consolida înțelegerea și acceptarea dintre voi, în acest fel contribuind la crearea unei relații de cuplu asmirabile, cu valori sănătoase. Lipsa respectului presupune atacuri la persoană, manifestarea egoismului și lipsa empatiei.

2. Echilibru

Într-o relație de cuplu, echilibrul trebuie să stea la locul său de cinste. Ambii parteneri trebuie să depună maxim efort pentru ca relația să fie plină de energie și pozitivism. Pentru asta este foarte important să existe un rezervor de fericire, încredere, pasiune, respect, din care fiecare partener să ia și să se alimenteze, ca să poată funcționa în echipă.

3. Susținere

Susținerea partenerului vine din dorința de a înțelege și a te apropia emoțional de celălalt. Atunci când doi oameni formează o echipă și decid să meargă înainte în doi, este foarte important ca ambii să devină responsabili de faptele lor, de atitudinea lor în această relație, de felul în care se susțin.

4. Acceptare a omului de alături

Este foarte important să nu judecăm, dar să acceptăm în viața noastră omul de care ne-am îndrăgostit, alături de care vrem să construim o relație. A accepta înseamnă a îmbrățișa sufletul omului, cu neajunsurile și avantajele sale, cu trecutul din spate, cu propriile valori morale și spirituale.

5. Empatie

Empatia este o altă emoție care poate transforma pe cel de alături dintr-o persoană dură, egoistă, într-una bună, cu sufletul mare și cu gândurile curate. Această stare o putem găsi doar în relațiile sănătoase, unde partenerii pot comunica eficient unul cu celălalt.

Ei se înțeleg prin bunătatea de care dau dovadă, prin acceptarea și înțelegerea reciprocă. Prin bucuria cu care acești parteneri știu și pot să ofere un ajutor celor care au nevoie. Empatia face durabilă conexiunea sufletului dintre un bărbat și o femeie.

6. Planuri de viitor

Doar într-o relație sănătoasă, corectă există planuri de viitor. Partenerii au mare încredere unul în celălalt, se cunosc foarte bine și sunt pregătiți pentru a dezvolta o conexiune bună. Asta înseamnă o nouă familie, o nouă casă în care să domnească pacea și buna înțelegere.

Asta înseamnă un nou nucleu unde un bărbat și o femeie trăiesc o frumoasă poveste de iubire. Acete planuri nu sunt de ocazie, nu reprezintă un moft și nu ascund un anumit interes. E vorba despre deschiderea unul față de celălalt.

7. Respectarea limitelor

Limitele sănătoase stau și ele la baza unei relații sănătoase. Acestea delimitează foarte clar timpul liber al partenerilor, libertatea de care fiecare dintre cei doi trebuie să aibă parte, hobby-urile fiecăruia, interesele.

Atunci când există limite clare, nu există constrângeri, nu există manipulare, nu există măști sau jocuri false.

© De Vorbă cu Tine