fb

7 lucruri la care cuplurile fericite niciodată nu se gândesc

„Nu poate exista o relație dacă nu există un angajament, loialitate, dacă nu există înțelegere, răbdare și perseverență.” – Cornel West

Este ușor să faci o relație mai dificilă decât este. Nu trebuie să îți schimbi relația, ci doar modul în care o privești. Dacă simți că relația ta se scufundă, este momentul perfect să scapi de unele gânduri care te-ar putea trage în jos.

Iată șapte lucruri la care nu trebuie să te gândești de dragul relației tale:

  1. Relația mea cu el/ea îmi va rezolva toate problemele

Cea mai puternică relație pe care o vei avea vreodată este relația cu tine. Dacă nu te simți bine cu propria persoană atunci când începi o relație, înseamnă că nu ești pregătit de ea. Ești incapabil să iubești pe altcineva dacă nu te iubești pe tine. Și ești incapabil să înveți ceva pe altcineva, dacă nici tu nu înțelegi acel lucru.

Învață mai întâi să te iubești pe tine, în loc să accepți ideea că altcineva te iubește.

  1. Trebuie să fim centrul universului celuilalt

O relație bună se întâmplă atunci când doi oameni acceptă reciproc trecutul celuilalt, sprijină prezentul și încurajează viitorul, fără a încerca să controleze ceva. Găsește un partener și prieteni pentru care contează să te încurajeze să crești, care nu se vor lipi de tine, care te vor lăsa să pleci în lume și vor avea încredere că te vei întoarce. Aceasta este dragostea și prietenia adevărată și merită să o aștepți mereu.

  1. O relație bună merge întotdeauna ușor

Greșit. Relațiile bune necesită sacrificii și compromisuri. Adevărata iubire nu înseamnă să fii acolo când îți este convenabil, ci să fii acolo când nu este deloc așa. Dacă nu ai cum să fii în locul partenerului, poți în schimb să îi fii alături pentru a-l susține până în ziua în care va învăța să zâmbească din nou.

  1. Trebuie să fac tot ce îmi stă în putere pentru a fi iubit

Uneori încercăm să arătăm lumii că suntem fără cusur, în speranța că vom fi iubiți și acceptați. Dar nu putem juca rolul cuiva care nu ne reprezintă și nici nu trebuie să încercăm acest lucru. A iubi pe cineva nu înseamnă că trebuie să încetezi să mai fii tu însuți. Dragostea adevărată te face mai puternic, nu te șterge.

Frumusețea din noi stă în vulnerabilitatea, sinceritatea, emoțiile și imperfecțiunile noastre. Când te vei accepta așa cum ești și vei decide să fii autentic, nu neapărat perfect, vei fi deschis pentru o relație adevărată, pentru a fi cu adevărat fericit și pentru a atinge adevăratul succes.

  1. Iertarea nu este necesară

Cine a spus că răzbunarea este dulce, nu a gustat niciodată din gustul iertării.

Dragostea nu este trăirea propriei vieți, dar și împărtășirea acesteia. În dragoste faci un milion de greșeli, important e să le transformi în experiențe din care înveți. Dragostea înseamnă răbdare, optimism, dar uneori este o simplă îmbrățișare atunci când nu mai este nimic de spus.

Amintește-ți că iertarea nu se referă doar la relația în care te afli, ci și la relațiile din trecutul tău, care au eșuat. Dacă eviți să o faci, tinzi să construiești aceeași structură a relației care s-a destrămat înainte.

  1. Nu am timp pentru el/ea astăzi

În cazul în care îți neglijezi relația, ea te va neglija pe tine. Realizează că ziua de azi nu va mai veni. Fii o binecuvântare. Fii prieten. Fii acolo pentru cel care contează cel mai mult. Fă diferența. Fă-ți timp pentru a avea grijă. Spune-i cât de special este pentru tine. Fă ceva care îi va aduce zâmbetul și îi va lumina ziua. Astfel nu îți vei ajuta doar sufletul pereche, ci te vei ajuta și pe tine. Atunci când cauți să oferi fericire cuiva, nu doar că o vei găsi, ci vei deveni chiar tu acea fericire.

  1. Trebuie să se schimbe pentru mine

Cea mai mare greșeală este să crezi că există doar un singur mod de a asculta, a vorbi, a avea o conversație sau o relație.

Advertisement

Cea mai mare poftă a naturii umane este nevoia de a fi apreciat ca atare. Uneori încercăm să fim sculptori, cioplind imaginea altora, pentru că ne dorim să fie într-un mod sau altul. Dar aceste acțiuni și percepții sunt împotriva realității, pentru că nu li se potrivesc. Începutul iubirii constă în a lăsa pe cineva să fie el însuși, fără ca noi să-l modelăm după bunul nostru plac. În caz contrar, vom iubi propria reflexie pe care o avem asupra lor.

Articol original pe: marcandangel.com