7 lucruri cu care un bărbat înțelept nu se va lăuda în fața unei femei

Relațiile de cuplu uneori devin foarte complicate și ajung în punctul în care doi oameni nu găsesc soluții. Atunci au de suferit cei care au investit emoții, suflet, timp, speranță. Nu toți bărbații știu care atitudine este corectă față de cea care odată i-a fost aproape de suflet.

Nu toți bărbații sunt suficient de maturi emoțional, încât să accepte că există limite, un fel de a fi, un fel de a comunica. 7 lucruri cu care un bărbat înțelept nu se va lăuda în fața unei femei:

1. Numărul de foste

Un bărbat înțelept niciodată nu-i va spune actualei sale iubite câte foste au existat în viața lui. Nu-i va povesti despre toate iubirile sale, suferințele sale, dezamăgirile și imperfecțiunile pe care le-a purtat cu sine ani de zile, până a întâlnit-o pe ea, cea actuală.

Cel puțin nu va discuta aceste subiecte, având intenția să obțină laude. Nu are nevoie de scene de gelozie inutile sau interpretări eronate. Dacă vor exista discuții despre trecut, ele se vor întâmpla sincer, asumat, demn.

2. Realizarile sale

Bărbatul înțelept nu va discuta despre realizările sale cu un aer de superioritate, vrând astfel să se poziționeze pe cea mai înaltă treaptă în relație. El nu are nevoie de aprobare și de laude gratuite. Nici de confirmarea statutului său.

El va lăsa femeia să-i cunoască realizările, să-i descopere calitățile și abilitățile prin acțiuni concrete și felul de a fi. El va accepta recunoașterea realizărilor sale prin muncă continuă, prin perseverență și atitudine serioasă.

3. Inteligența emoțională

Lauda de sine nu este un atribut care să-l caracterizeze pe bărbatul matur emoțional. El niciodată nu va discuta cu o femeie despre inteligența sa emoțională, dar mai ales nu se va lăuda cu acest lucru. Deși este o latură pozitivă și îi poate aduce cât mai multă admirație.

Va înțelege că nu trebuie să transforme aceste calități într-un scenariu de teatru. El o va lăsa pe femeia dragă să descopere singură empatia și curajul său, prin atitudinea față de ea, prin înțelegerea și acceptarea lucrurilor, prin comunicarea eficientă.

4. Este iubitul perfect

Într-o relație, atingerile, dorința, pasiunea joacă un rol important. Pentru o femeie contează să aibă o experiență când mai reușită. Un bărbat înțelept nu se va lăuda despre capacitățile sale, ci îi va demonstra acest lucru iubitei sale prin acțiuni.

5. Ultima achiziție

Mulți bărbați au obiceiul să se laude cu ultimile lor achiziții, dar bărbatul înțelept nu va face acest lucru. Pentru el, achiziționarea unor lucruri necesare, pentru care a muncit mult și pe care și le permite, nu devin subiect de discuție. Este alegerea lui asumată și atât.

6. Acțiunile de caritate

Toate acțiunile de caritate și donațiile pe care le face un bărbat înțelept îl motivează foarte mult să se simtă empatic, înțelegător, să accepte situația și viața oamenilor din jur, să încerce să înțeleagă viața din toate unghiurile.

Îi aduce o împlinire personală, dar nu vede un motiv să transforme gestul în bârfă. El nu face asta pentru laudă sau admirație, dar pentru împlinirea sufletească. Așa simte el, asta îi dictează rațiunea.

7. Planurile de viitor

Un bărbat înțelept este curajos, care știe să ia decizii corecte, care știe cum vrea să arate un viitor și muncește mult pentru a avea o viață asigurată. Același lucru îl face și pentru femeia iubită: construiește un viitor bun, are grijă de siguranța ei.

El nu percepe acest lucru ca un sacrificiu, pentru că toate planurile sale sunt gândite din iubire și respect pentru ființa iubită, de aceea bărbatul înțelept nu se laudă cu deciziile sale în fața femeii dragi.

© De Vorbă cu Tine