fb

7 lucruri cu care nu mai impresionezi pe nimeni

Am început să văd lumea cu alți ochi de când am decis să mizez pe minimalism. Am reformulat felul în care societatea subînțelege succesul. Prea des cei care fac bani și îi cheltuie sunt catalogați drept „de succes”.

Și e greșit. Cunosc câțiva oameni deosebiți care au decis să se distanțeze de lucrurile materiale și anume din această cauză nu se consideră de succes.

În noi este infiltrată prea adânc dependența față de acceptarea societății. De asta mulți oameni își caută ocupații care să argumenteze cuva succesul lor.

Iată câteva lucruri, care nu mă mai impresionează în nici un fel. 

1. Brand-ul hainei

Nu am înțeles niciodată, de ce este atât de important numele brand-ului. Nu mă mai uimești cu un logo pe cămașă, cu un ceas de firmă sau încălțăminte. Sunt impresionat de cei care pot face impresie prin caracterul și personalitatea lor.

2. Cantitatea obiectelor prețioase

Ștefan și Ioana sunt căsătoriți de cinci ani și în fiecare zi din toți acești cinci ani refuză la multe lucruri pentru a putea acoperi datoria. Cinci ani în urmă și-au luat câteva inele prețioase. Poat că cineva s-ar mândri cu mărimea pietrei de pe inel, dar marea parte nici nu o va remarca.

3. Costul automobilului

Firește, siguranța automobilului contează mult. Acum însă sunt automobile pe care unii proprietari și le cumpără dintr-un moft banal. Dar care e sensul, de exemplu, să te lauzi cu mașina atât timp cât e roșu la semafor?

4. Suprafața casei

Casa e garantul stabilității și al calmului. Am fost mândru atunci când am cumprărat casă pentru familia mea. Dar câțiva ani în urmă ne-am mutat într-o locuință mai mică și nu regret câtuși de puțin asta. Atunci când trec pe lângă case luxoase îmi amintesc cât de plăcut este în căsuța noastră.

5. Numărul cardurilor bancare

Oare asta este o demonstrație de forță în materie de susces? Oare contează câți bani ai, de vreme ce nu ai nimic altceva?

6. Modelul telefonului

Am ieșit zilele trecute cu copiii și o altă familie. Am fost uimit de discuția pe care o purtau copiii: „Ce telefon ai? Ce model? Wow, colegul nostru Maxim a primit untelefon trăsnet de ziua lui…” Copii de 10 ani. Am înțeles că cei maturi nu sunt departe de ei.

7. Fotografiile de pe rețelele de socializare

Advertisement

Aproape fiecare publică fotografii frumoase pe profilul personal. Nu este decât o imagine falsă a realității. Apoi acuzăm că în reviste găsești prea mult photoshop. Fiecare își retușează propria viață, înainte de a o publica în mediul online.

Haideți să inspirăm pe cei din jur nu cu lucruri, dar cu propria noastră viață, cu experiența de viață, cu valorile și cu personalitatea noastră. Posibil, atunci lumea va fi puțin mai bună!

Source :

adme