fb

7 întrebări care mi-au schimbat viața

Scriitoarea Susie Moore a împărtășit ce a ajutat-o să își schimbe viața spre bine. Este adevărat că unele dintre următoarele întrebări sunt foarte serioase, altele mai puţin. Credem însă că toate gândurile ei merită să fie citite.

  1. „Vrei să-ţi dau numărul meu de telefon?”

I-am pus această viitorului meu soț. Aveam 20 de ani și într-o seară ne-am decis, cu un prieten, să ieșim. Am observat în mulțimea de oameni un băiat înalt, frumos, care a rămas încântat când m-am apropiat și am început să-i vorbesc. Mă făcea să râd, părea sincer și afectuos. Înainte să plec l-am întrebat: „De ce nu-mi iei numărul de telefon?” A făcut-o și m-a sunat a doua zi. Anul acesta sărbătorim cinci ani de căsătorie.

  1. „Putem vorbi despre salariul meu?”

La primul meu job cu normă întreagă am văzut o mulțime de negocieri de salariu. De atunci am negociat salariul în fiecare loc și de fiecare dată mi-am sporit responsabilitatea sau doza de succes. Drept rezultat, nu m-am plâns niciodată de salariul meu și am câștigat la fel de bine (sau chiar mai mult) decât colegii mei de sex opus. Nu uita: dacă nu întrebi, răspunsul va fi întotdeaua „nu”.

  1. „Pot să îți cumpăr o cafea?”

Când aveam 25 de ani, am ajuns la New York, nu aveam nicio cunoștință, nu aveam cont pe vreo reţea de socializare și aveam nevoie disperată de un job. Am început să invit oamenii (pe care i-am cunoscut prin intermediul unui site, datorită informaţiilor pe care le-am plasat acolo) să ne vedem la o cafea. Câteva luni mai târziu, am primit două oferte de muncă în industria publicității on-line, acceptând poziția cel mai bine plătită. Aceasta a fost lovitura pentru cariera mea profesională, care a crescut uimitor de-a lungul timpului. Niciodată nu subestima puterea unei întâlniri față în față. Și nu uita să întâlnești oameni noi.

  1. „Pot să îți cer o favoare?”

Mulți dintre noi sunt fericiți să-i ajute pe alţii, dar niciodată nu vor cere ajutor în schimb. Nu refuza plăcerea de a primi ajutorul lor. Ai nevoie de curaj pentru a cere și a permite altor persoane să te ajute, dar una dintre observațiile mele preferate este ciclul de reciprocitate, care apare în mod natural atunci când ne permitem să primim.

  1. „Pot să scriu pentru tine?”

Am vrut să scriu pentru publicațiile on-line pe care îmi plăcea să le citesc, așa că am luat în calcul șansa de a ajunge la editori și de a le arăta ideile mele. În consecinţă, am obținut marea plăcere ca textele mele să apară în diferite publicații și posibilitatea de a lua interviuri de la persoane cunoscute. Tot ce contează este să întrebi persoanele care iau decizii și să le abordezi cu idei bine gândite, iar rezultatele dorite vor veni în cele din urmă.

  1. „Pot obține o reducere?”

Această întrebare îți poate economisi o grămadă de bani. Este ca un joc pentru mine și îmi place (chiar dacă soțul meu este uneori jenat). De multe ori voi plăti în numerar, voi cumpăra angro sau voi scrie un comentariu pozitiv dacă sunt mulțumită de acel produs. Încearcă să faci aşa cel puțin o dată sau de două ori, ai putea deveni dependentă de această „afacere”.

  1. „Ce-mi doresc cu adevărat?”

Aceasta este, probabil, cea mai importantă întrebare și mă întorc la ea destul de frecvent. Oferă-ți timp, închide ochii, respiră profund până te calmezi în totalitate și întreabă-te: „Ce vreau cel mai mult în această lume?” Amintește-ți că nu trebuie neapărat să îi mulţumeşti pe alții. Intuiția noastră rareori dă greș. Întreabă-te ce vrei, iar acele lucruri se vor materializa.

Articol original pe: greatist.com