7 fraze dulci spuse de partenerul tău, care în realitate nu sunt atât de dulci – despre manipulare și minciună în relație

Partenerul tău ți-a făcut vreodată un compliment și imediat ai simțit că ceva nu este în regulă? Posibil gestul respectiv denotă un comportament pasivo-agresiv din partea lui. Omul de lângă tine îți poate spune cuvinte „dulci”, care în realitate nu sunt atât de dulci. Atunci este momentul să revizuiești relația.

Iată câteva fraze – exemplu perfect de manipulare și minciună într-o relație: 

1. „Nu trebuie să-ți faci griji pe seama asta”. 

Partenerul ar putea fi pur și simplu grijuliu sau poate pune presiune, folosindu-se de această problemă. Nimeni nu are dreptul să-ți arate cum trebuie să reacționezi la o anumită situație, pentru că astea sunt emoțiile tale. Dacă partenerul mereu îți spune că problemele tale nu au importanță, să știi că e un semnal periculos.

2. „Pot să te antrenez”. 

Poate că-și face griji legate de sănătatea ta, sau poate că întrece limitele. Dacă simți că permanent îți dă indicii că e timpul să slăbești, ai tot dreptul să-i răspunzi că te deranjează aceste cuvinte și că nu te motivează deloc.

3. „Cum vrei…”

E un răspuns ucigător. Îți arată din start că partenerului îi este indiferent.

4. „Uite asta chiar e o mâncare bună”. 

Dacă partenerul îți face un compliment, dar sună de parcă e uimit de ceea ce vede, înseamnă că minte. De parcă tot ce ai gătit până acum a fost aiurea. Aici merge și expresia „Azi arăți destul de bine…”

5. „Putea fi și mai rău”. 

Pe de o parte, omul de alături încearcă să vadă lucrurile într-un mod pozitiv. Pe de altă parte, acesta încearcă să-ți reproșeze că degeaba îți faci griji, ignorând astfel temerile tale.

6. „Îți stă bine în rochia asta, deși…”

Dacă un compliment este în soțit de acest „deși” sau „chiar dacă”, nu e deloc frumos. „Arăți bine, chiar dacă ești o pitică” sau „Îmi place, deși cred că poți mai mult” – sunt fraze manipulatoare și înjositoare.

7. „Trebuie să te gândești ce să schimbi la tine…”

Una e să oferi un sfat și alta e să ceri în mod agresiv de la omul de alături. Simte difernța.

Uneori e important să faci concluziile necesare și să iei deciziile potrivite. 

Sursa :