fb

7 filme retro care te vor fascina și-ți vor garanta o seară plină de farmec și artistism!

Suntem curioși să aflăm cum era viața cu cîțiva ani în urmă. Ce stil era în vogă, cum interacționau oamenii, care erau valorile care ghidau deciziile umane. Unul din cele mai expresive metode de a relata aspectele acelui trecut o reprezintă filmele.

Iată 10 filme retro care te vor fascina și-ți vor garanta o seară plină de farmec și artistism:

  1. Marele Gatsby, 2013

Filmul descrie palpitanta viață a anilor ’20, epoca jazzului, a depravării morale, a popularizării contrabandei și a succesului bursierilor. Unul din personajele principale, un tânăr scriitor Nick Carraway, este martorul unui roman tulburător și plin de complicații între verișoara sa și Jay Gatsby, un milionar misterios. Filmul reflectă cu o acuratețe fascinantă întreaga atmosferă a unei vieți cufundate în placerile petrecerilor.

  1. Aviatorul, 2004

Scenariul este contruit în jurul aniilor ‘20-’40 ai secolului trecut. Descrie viața unui tânăr industriaș și producător de film, care își descoperă pasiunea pentru zbor. Filmul transpune frumusețea succesului și efectele devastatoare ale eșecului.

  1.  Pe malul mării, 2015

Filmul povesteșe depre viața unor soți hotărâți să își salveze mariajul. Ea este o dansatoare de succes, iar el un scriitor cu un potențial remarcabil. Ei decid să părăsească New York-ul și să plece pe Coasta de Azur, în Franța. Aici ei cunosc un cuplu francez care le răvășește viața.

  1.  Coco înainte de Chanel, 2009

Imaginea Franței anilor ‘20 este uimitoare, plină de palpitație. Scenariul urmărește devenirea tinerei Gabriel Chanel, care mai târziu își ia pseudonimul de Coco. Ea începe ca și cântăreață și croitoreasă de talie mijlocie, că în câțiva ani să devină una din cei mai populari designeri de haine din istorie.

  1. Hitchcock, 2012

Filmul surprinde relația regizorului Allfred Hitchcock și Almei Reville în timpul filmării lui Psycho. Mariajul devine tot mai tensionat cu cât Hitchcock preferă munca în detrimentul soției.

  1.  Jurnalul, 2004

Dragostea dintre indivizi din categorii sociale diferite este plină de obstacole, iar filmul „Jurnalul” demonstrează acest lucru. Noah si Allie sunt îndrăgostiți, dar sentimentul de iubire le este pus la încercare de trecerea timpului.

  1.  O săptămână cu Marilyn, 2011

Colin Clark, un scriitor începător, petrece o săptămână alături de faimoasa Marilyn Monroe, de care se îndrăgostește nebunește. Urmărim o frumoasă poveste de dragoste, dar plină de dramatism și suferință. Filmul conține imagini uimitoare cu o Anglie a anilor ‘60, care te va cuceri printr-un estetism autentic.