7 expresii folosite de unele femei, pentru a manipula un bărbat

Manipularea psihologică este un mod foarte eficient de a schimba percepția sau comportamentul celui de alături de noi. Unele femei cred că este cel mai potrivit să urmeze această cale, atunci când vrea să obțină influență și control asupra partenerului.

Există femei care cred că li se poate orice, că bărbatul va simți din prima puterea lor și va face tot ce i s-a cerut. Chiar dacă mintea lui vrea să se opună, nu o face. Iată câteva expresi folosite de femei pentru a manipula un bărbat:

1. „Nu ești bun de nimic”

Unui bărbat matur nu-i va fi pe plac să fie înjosit. Critica în cuplu este considerat un comportament de manipulare foarte toxic. Problemele sunt niște lucruri firești într-o relație, dar dacă femeia îi va aduce mereu astfel de acuzații, bărbatul va deveni nesigur pe sine.

Femeia nu vrea decât să obțină control asupra lui, menținându-și doar poziția sa și dorind să schimbe la el lucrurile cu care nu este de acord. Folosește anume acest mod de manipulare: aducându-i acuzația că el nu este bun de nimic.

2. „Sunt sigură că nu mă iubești”

Atunci când femeia ajunge să aibă îndoieli față de iubirea pe care o primește din partea partenerului ei, începe să folosească o nouă formă de manipulare: victimizarea. Ea se transformă într-o victimă, doar pentru că refuză să comunice, să întrebe, să spună ce o frământă.

Îl face pe partener să se simtă inferior, incapabil să iubească. Îl face să se simtă nesigur pe sine, să creadă că poate cu adevărat nu mai iubește, nu mai simte nimic, din moment ce ea îi aduce astfel de acuzații.

3. „Lasă-mă în pace”

Dacă femeia ajunge să spună aceste lucruri, probabil există un motiv cât de mic, care a provocat-o să nu mai suporte comunicarea cu partenerul, să nu-i mai suporte prezența, să-i audă vocea. Sau poate că este o modalitate de a opri discuția, când este în defavoarea ei.

Ea îi poate adresa aceste cuvinte jignitoare atunci când vrea să obțină ceva de la el. Vrea să-l facă să se simtă vinovat pentru faptul că nu i-a împlinit vreo dorință sau vreun moft.

4. „Ce te faci fără mine?”

Asemenea cuvinte aruncate unui bărbat îl fac să se simtă inferior ei, neimportant. Ea îi dă de înțeles că fără ea el este un nimeni. Fără ea, el nu are un rol în relație, nu mai contează. Femeia se poziționează pe primul loc și acolo vrea să rămână.

Se consideră importantă și unică. Ea nu simte respect față de partenerul său, anulându-i toate realizările și efortul pentru a deveni cineva. Vrea ca omul de alături să dezvolte în subconștient un atașament bolnăvicios.

5. „Mi-ai distrus viața”

Este greșit atunci când femeia aruncă toată vina asupra partenerului, pentru toate eșecurile și momentele în care ea așa și nu s-a realizat. Toate fricile și furiile sale, toate neplăcerile și frustrările ea le-a adunat zi de zi, furioasă pe sine.

Decide în acel moment să arunce cu tot acest negativism către partener, care probabil a reușit să realizeze mult mai multe decât ea. Invidia și ura o distrug pe interior, de aceea decide să transforme totul în cea mai urâtă formă de manipulare.

6. „Alții se descurcă mai bine”

Bărbatul urăște atunci când începe să fie comparat cu alții, fie ei foști sau cunoștințe. Fiind acuzat că alții s-ar descura mult mai bine decât el, indiferent ce ar face și cât de bine ar realiza acel lucru, el înțelege că niciodată nu va fi apreciat și susținut. Asta îl face să-și piardă toată încrederea în sine.

7. „Când în sfârșit vei face lucrurile corect”

Femeia nu apreciază absolut nimic din ceea ce face partenerul. Ea nu este decât o femeie veșnic nemulțumită și invidioasă, veșnic neînțelegătoare, care continuă să arunce cu critici asupra partenerului, fără să-i pese că aceste lucruri îl rănesc.

Ea se apreciază doar pe sine, își apreciază doar rodul muncii sale, continuă să creadă că doar ea poate face lucrurile corect.

© De Vorbă cu Tine