7 expresii care sunt la fel de importante ca „te iubesc” într-o relație

Într-o relație sănătoasă, cuvintele contează. Ele definesc sentimentele pe care le trăiește o persoană. Pot transmite emoții sincere. Pot scoate la suprafață furia și ura. Amplifică iubirea dintre două persoane care împărtășesc anumite valori comune.

Construiesc acea legătură unică și puternică dintre doi oameni care se iubesc. Nu doar expresia „te iubesc” poate valoriza dragostea. Existe expresii care devin la fel de importante ca această declarație de iubire. Iată care sunt câteva dintre ele:

1. „Am încredere în tine”

Încrederea în persoana de alături este fundamentul evoluției relației. Atunci când omul drag îți spune aceste cuvinte și o face din suflet, înțelegi că totul este în regulă. Relația voastră merge pe drumul corect, sunteți demni unul de celălalt.

Partenerul îți oferă acel sentiment de liniște sufletească. Ai pe cine să te bazezi cu toată încrederea. Sentimentul de apropiere emoțională devine și mai puternic, barierele sunt îndepărtate.

2. „Te accept așa cum ești”

Știi că nu ai alături de tine un partener, care abia așteaptă să profite de slăbiciunile tale. Înțelegi că omul de alături vede în tine o persoană unică, specială, cu toate calitățile și imperfecțiunile tale. Nu trebuie să te schimbi de dragul cuiva, pentru a păstra aproape.

3. „Totul va fi bine”

Ce poate fi mai frumos de atât? Partenerul pe care îl iubești îți confirmă că mereu va fi alături de tine. Că, indiferent de orice, totul se va rezolva. Cu ajutorul acestor cuvinte, te provoacă să fii sigură de tine.

Înțelegi că nu există nimic imposibil. Că toate problemele devin neînsemnate, din momente ce ai la cine să apelezi, ai lângă cine să găsești soluții, ai cu cine să clarifici lucrurile complicate.

4. „Împreună vom reuși”

Aceste cuvinte consolidează sentimentul de siguranță. Alături de tine este omul potrivit. Îți demonstrează zi de zi că nu ești singură. Niciodată nu vei rămâne față în față cu problemele. Ai alături cel mai bun susținător, un om curajos.

5. „Este vina mea”

Partenerul care știe să-și recunoască vina este matur emoțional. Nu fuge din fața ta la primul obstacol. Nu dă vina poe tine pentru ceea ce nu reușești. Mereu este de partea adevărului. Această expresie este o adevărată declarație de dragoste.

6. „Vreau să știu și părerea ta”

Este important ca în relație partenerul să nu fie un egoist. Să nu-și atribuie toate reușitele, să nu domine discuția. Atunci când omul drag îți cere părerea, înseamnă că-i pasă. Vrea să știe ce gândești, ce dorești, ce idei ai.

7. „Te înțeleg”

Cât de plăcut este să știi că alături de tine ai pe cineva care te înțelege. Este o adevărată declarație de iubire. În viața ta este omul care te ascultă când ai ceva de spus. Te aude atunci când vrei să comunici ceva important.

Te înțelege atunci când îți este greu. Când treci prin suferință sau tristețe. Este cu tine și te încurajează în toate. Prin comportamentul său, prin atitudinea sa, îți spune atât de simplu: „te iubesc”.

© De Vorbă cu Tine

Sursa foto: unsplash.com