7 etape ale unei iubiri fără răspuns

Indiferent cât de mult ai încerca să alungi gândurile despre el, de fiecare dată se întorc, îți otrăvesc viața și totuși te mai fac fericită. Iată 7 etape ale unei iubiri fără răspuns, peste care trebuie să treci:

1. Conștientizarea

Te simți de parcă cineva te-a lovit când ai conștientizat cât este de frumos. Adesea, această persoană este cineva pe care îl cunoști de ceva vreme, fie un prieten mai vechi, un fost coleg sau un prieten apropiat. Îți dai seama brusc că toate gândurile tale sunt la el, de dimineață până seara. Oricât ai încercat să alungi aceste gânduri, de fiecare dată ele se întorc. Îți otrăvesc viața mai departe și te fac fericită.

2. Evaluarea oportunităților

Poate că ar trebui să-i spui ceva. Oare merită? De unde să începi? Porți în tine zeci de dialoguri, dar crezi că tot ce îți vine în minte pare prea nebunesc și nedemn să rostești cu voce tare. Chiar și atunci când vine acel moment, nu faci nimic.

3. Obsesia

Începi să te gândești la el zi și noapte. Îl urmărești online și ești obsedată de el. Îl dorești la nebunie și această dorință este stinsă de faptul că nu îl poți avea, fie că îți lipsește curajul să-i spui sau fiindcă nu ești genul lui.

4. Negarea

La această etapă te prefaci că nu-l mai iubești, că nu-ți mai pasă deloc de el. În capul tău apar zeci de scenarii că a fost cea mai proastă idee să îl iubești chiar de la început și că el este total nepotrivit pentru tine. Dar cu cât mai mult timp petreci și încerci să te convingi de aceste lucruri, că nu-l mai iubești deloc, cu atât îți dai seama în adâncul sufletului tău că nu este cazul. Dacă el ți-ar fi indiferent, gândurile nu ar fi tot la el.

5. Acceptarea

Accepți faptul că, deși îl iubești atât de mult, nu vei fi niciodată cu el și că nu poți face nimic în acest sens. Te afli într-o stare incertă, incapabilă să uiți de el sau să obții mai multe și te resemnezi. Pentru tine devine ca o durere musculară care niciodată nu va mai dispărea complet și uneori îți mai aduce aminte că doare.

6. Înfrângerea

În cele din urmă, renunți la dragostea ta din trecut, la toate gândurile și amintirile cu el. Doar pentru că îți dai seama că nu mai ești conectată cu el. Nu ar fi rău dacă te-ai trezi într-o zi sau într-o noapte și ai repeta că nu vei mai aduce amintirea lui în viața ta. La moment, gândurile despre el devin tot mai tăcute și treptat dispar.

7. Amintirile

Pot trece luni sau chiar ani… Crezi că ai revenit la normal. Până când iar se întâmplă ceva care îl aduce în toate gândurile, amintirile, în toate colțurile sufletului tău. Îți amintești cum a fost când te gândeai la el în fiecare dimineață, când ați stat îmbrățișați. Nu va mai fi un sentiment neplăcut, doar o pură nostalgie. Amintirea despre el va fi o frumoasă nostalgie.