7 diferențe între un bărbat asumat și unul neserios

Există bărbați imaturi emoțional, care, de-a lungul vieții lor, nu ajung să se maturizeze vreodată și rămân veșnic nemulțumiți atât de propria soartă, cât și de toată lumea care-i înconjoară. Dau vina pe cei din jur pentru toate eșecurile lor.

Acești bărbați toată viața se vor comporta ca niște băieți, blocați psihologic în trecut și fără perspectivă. Bărbații neserioși niciodată nu-și vor asuma responsabilitatea, nu vor fi pregătiți să ia decizii importante sau să fie gata pentru o relație serioasă și de lungă durată.

Ei nu vor face nimic altceva decât să promită imposibilul, să declare că pot aduce luna de pe cer, pe când în realitate nu sunt decât niște frustrați, nepregătiți psihologic de viața de adult. Între un bărbat asumat și unul neserios există clare diferențe:

1. Cel serios îți vorbește despre viitor

Desigur că bărbatul asumat știe ce vrea de la viață. El este matur emoțional, bine pregătit pentru o relație serioasă, mereu responsabil pentru deciziile sale. Are deja un plan, un scop, o viziune despre viitor. Îi pasă ce viziuni în viață are și partenera , îi pasă de valorile morale după care se conduce. Pe când bărbatul neserios va trăi instabil în prezent.

2. Cel serios este responsabil

Responsabilitatea este unul dintre calitățile principale ale bărbatului serios. El are abilitatea de a răspunde la nevoile și la dorințele unei femei. El este pregătit să-i asigure fericirea, grija, atenția și nevoia de iubire.

Bărbatul serios se implică în totalitate în relația sa și este gata să-și asume responsabilitatea pentru orice decizie. Este un bărbat puternic, mereu pregătit să facă față multiplelor roluri atunci când va fi în rolul de soț, părinte, iubit.

3. Cel serios este sincer

Bărbatul asumat este mereu sincer, el îmbrățișează adevărul și urăște minciuna. El nu va ocoli problema, dar va încerca să intre în esența ei, în miezul acesteia pentru a nu aduce tristețe și suferință nimănui. Un bărbat sincer nu se ascunde.

El spune adevărul în toată esența lui și este mereu deschis spre comunicare. El nu doar că-și va auzi femeia iubită, dar va încerca să o și înțeleagă, să-i fie alături, să-i spună ce gândește și cum vede el situația.

4. Cel serios îți va spune totul despre trecut

Un bărbat care are intenții serioase nu va ascunde absolut nimic față de femeia pe care o iubește. El vrea să construiască o relație bazată pe încredere, pe sinceritate, de aceea nu va fugi de trecutul său, va vorbi despre el, pentru că nu are ce ascunde.

El nu vrea ca între el și parteneră să existe lucruri de ascuns, lucruri de care să-i fie rușine. Adevărurile despre trecutul lui vor face lumină în relația sa și vor pune baza unei relații serioase și frumoase.

5. Cel serios vrea și de la tine seriozitate

Dacă el este bărbatul asuma, va cere exact același lucru: devotament și seriozitate. Va dori să știe că ești pregătită să te implici și să contribui la construirea unei relații serioase. Va dori să știe că sentimentele tale sunt și ele sincere, curate.

6. Cel serios se implică în fiecare zi

Bărbatul asumat se implică emoțional în relație. Are o implicare egală în toate treburile casei, fără să vadă acest lucru drept o povară. Este un bărbat absolut pregătit de viața de familie, pregătit pentru cea mai sinceră și serioasă relație.

7. Cel serios nu fuge la prima problema

Ori de câte ori va întâmpina probleme, bărbatul serios nu va fugi și nu le va ocoli. Pentru el nu contează de unde va apărea problema, pentru că bărbatul asumat va încerca să afle cauza conflictului și să o rezolve în cel mai scurt timp.

Dacă sunteți împreună, problemele tale vor deveni automat și ale lui, pe care le va rezolva cum știe mai bine. Niciodată nu va arunca vina asupra ta și nici nu se va eschiva de la adevăr.

Bărbatul neserios se află la polul opus. El nu îți vorbește despre viitor, nu este responsabil, n u este sincer, nu îți va spune nimic despre trecut, nu vrea nimic de la tine, nu se implică și fuge la prima problemă.

© De Vorbă cu Tine