fb

7 diferențe dintre părintele înțelept și cel obișnuit

Fiecare dintre noi în teorie știe cum se educă un copil. Dar din lipsă de timp, răbdare și înțelepciune deseori procedăm altfel decât ar trebui.

Iată 7 diferențe dintre părintele înțelept și cel obișnuit, care până la urmă definesc coportamentul și atitudinea unui copil.

1. Un părinte ordinar își petrece tot timpul cu copilul, astfel rămâne lipsit de hobby și interese personale. Un părinte cu adevărat înțelept are grijă și de el însuși, astfel, prin propriul exemplu îl învață și pe copil.

2. Un părinte ordinar în fiecare seară face tema pentru acasă a copilului. Un părinte înțelept consideră că copilul singur trebuie să răspundă de responsabilitățile asumate. Dacă copilul nu reușește, el vine în ajutor, dar numai pentru a arăta calea spre soluție, dar nu rezolvă tot pentru copil.

3. Mulți părinți încearcă să își ceară scuze, cumpărându-i copilului cadouri. Un părinte înțelept îi dă bani copilului pentru cheltuieli mărunte. Copilul singur trebuie să se învețe să gestioneze banii, dar părintele urmează să controleze acest proces.

4. Deseori părinții nu conștientizează cauza problemei copilului neascultător. Ei doresc cât mai repede să-l liniștească. Un părinte înțelept caută motivele și încearcă să rezolve problema.

5. Un părinte ordinar dorește în primul rând să crească un copil de succes. Unul înțelept se concentrează pe crearea relațiilor apropiate și călduroase.

6. Părinții ordinari de obicei feresc copilul de probleme, soluționând aproape totul în locul lor. Părinții înțelepți admit ca copilul să facă greșeli și urmăresc ce învață acesta din ele.

7. Mulți părinți permit copilului totul, numai ca el să nu facă isterie. Deseori copiii anume de aceasta și se folosesc. Părintele înțelept nu-i oferă copilului șansa să se urce la el în cap. El respectă nu doar intimitatea sa, dar și a copilului.

Iubiți-vă copiii și aveți grijă de prezentul lor, pentru că asta le influențează viitorul!

Sursa: eustiu.com