7 cele mai invidiate calități umane

Ce vrei să devii când vei fi mare? Probabil toți am primit această întrebare în copilărie. Problema este că mulți oameni nu pot răspunde la această întrebare nici la 20, 30 și nici 40 de ani.

Pentru că atunci când găsim un post de muncă care ne oferă plăcere, începem să ne punem alte întrebări. Nu ne mai întrebăm ce vrem să devenim, dar ce fel de persoană vrem să fim. Iată câteva calități umane de invidiat care ne vor permite să obținem adevărata plăcere în viață:

1. Să nu o luăm prea personal.

Este foarte trist și, în plus, nu are rost să ne petrecem cea mai mare parte a vieții îngrijorându-ne de ceea ce cred alții despre noi și luând totul prea aproape de suflet. Pentru a nu mai face acest lucru, trebuie să învățăm să înțelegem că toate criticile altora nu au vreo legătură cu noi. Fiecare persoană este ghidată de propriile convingeri bazate pe experiența din trecut.

2. Să nu lăsăm trecutul să ne definească.

Astfel de oameni își cunosc și își înțeleg propria istorie sau, cel puțin, cea mai mare parte. Cu toate acestea, ei nu privesc niciodată înapoi. De aceea niciodată nu trebuie să justificăm felul în care trăim azi din cauza trecutului, nu trebuie să ne justificăm părinții sau educația.

Trebuie să știm că cel mai bun mod de a ne schimba viața este să ne asumăm responsabilitatea pentru toate acțiunile noastre și să respectăm această regulă zi de zi.

3. Nu trebuie să tindem spre idealuri imposibile.

Nu trebuie să credem că nu suntem demni să trăim pe acest pământ. Nu trebuie să lăsăm standardele de neatins să ne oprească. Obiectivele trebuie să le stabilim pentru noi înșine, nu pentru cei din jurul nostru. Trebuie să știm când să schimbăm direcția, când să facem un pas înapoi, când să continuăm și când să renunțăm.

4. Să ne asumăm riscuri.

Niciodată nu trebuie să ne fie frică să riscăm. Atâta timp cât nu facem lucrurile cu nerăbdare și acțiunile noastre nu rănesc pe nimeni, nu trebuie să ne fie frică să facem un salt în necunoscut. Astfel, viața noastră va fi una aventuroasă și plină de emoții.

5. Să nu judecăm pe nimeni.

Nu trebuie să spunem nimic rău despre cineva. Fiecare om are propriile gânduri, credințe, de aceea trebuie să împărtășim altora doar acele lucruri care nu vor jigni pe nimeni. Nu trebuie să confundăm anxietatea cu dragostea. Singura persoană care este vinovată de deciziile luate suntem noi înșine.

6. Să știm să iubim.

Mersul prin viață cu inima deschisă plină de dragoste poate fi o provocare. Putem fi răniți oricând, de oricine. Dar numai dacă vom rămâne o persoană iubitoare, indiferent de circumstanțe, vom putea defini frumos viața.

7. Să trăim viața la maxim.

Nimeni nu știe cât va trăi. Tot ce avem este un început, o înțelegere că viața se va sfârși și este dreptul nostru să o trăim așa cum vrem. În realitate, totul e mai complicat decât pare. Realizăm acest lucru când suntem îngrijorați de durata vieții noastre, dar și de calitatea ei. Dacă vom iubi viața la maxim, nu ne va fi frică să plecăm, pentru că vom ști că am obținut cel mai mult din călătoria noastră.