fb

7 cazuri în care cel mai probabil mamele noastre nu au dreptate

Relația cu mama este una dintre cele mai importante din viața tuturor. Anume mama formează modul prin care copilul percepe lumea și pe el însuși.

Datorită sentimentului de dragoste pe care-l are, încearcă să educe și să crească un om fericit și independent. Chiar și atunci când crești și începi să trăiești pe cont propriu, influența mamei nu scade.

Uneori părinții încearcă să-și sfătuiască  copiii cum trebuie să acționeze într-o anumită situație pentru a evita greșelile. Pentru a nu-i jigni, le asculți părerile, care nu sunt de fiecare dată corecte. Sunt oameni obișnuiți care pot greși.

Din acest motiv trebuie să-ți asumi singur responsabilitatea pentru viața ta și să iei decizii pe care ți le spune inima și intuiția. Iată principalele situații în care nu trebuie să asculți sfaturile nimănui, inclusiv pe cele ale mamei:

1. Căsătoria

Nu trebuie să te căsătorești doar pentru că mama insistă aspra acestui lucru. Legătura cu un om nepotrivit te poate face nefericită toată viața. Așteaptă „omul tău” și căsătorește-te atunci când îți vei dori tu asta. Este viața ta și ai dreptul să o trăiești după bunul tău plac.

2. Să naști copii

Copiii  reprezintă o mare responsabilitate și numeroase angajamente. Tu știi mai bine când ești pregătită pentru asta. Nici într-un caz nu trebuie să asculți rugămințile părinților cu privire la faptul că visează să aibă nepoți. Este alegerea ta și tu decizi dacă vrei sau nu să îți asumi o astfel de responsabilitate.

3. Să nu te întorci la fostul iubit

Desigur, mama are mai multă experiențe și îți va spune că revenirea la relațiile vechi este o pierdere de timp. Dacă nu a ieșit din prima, cu siguranță nu va funcționa nici următoarea dată. Dar cum îți vei obține experiența de viață dacă nu vei învăța pe greșeli?

Crezi că întoarcerea la fostul partener este lucrul de care ai nevoie, de ce nu o faci? Și ce dacă despărțirea voastră a fost doar o încercare de a realiza că sunteți făcut unul pentru altul?

4. Cum să-ți gestionezi finanțele

Dacă ești o persoană independentă, care se întreține singură, atunci ai dreptul să decizi cum să-ți gestionezi banii proprii. Când vei simți că este timpul să te muți singură sau să pleci într-o vacanță, fă-o!

Din cauza grijilor excesive, mama va încerca să te convingă să rămâi, dar niciodată nu te vei învăța să trăiești independent dacă o vei asculta mereu. Știi singură de ce ai nevoie și pe ce trebuie să-ți cheltui banii pentru a fi fericită.

5. Să rămâi la un loc de muncă care nu-ți aduce fericirea

Mama visează ca viața ta să fie una stabilă, mai ales când pe piața muncii concurența este una destul de mare. Dar orele de lucru ocupă cea mai mare parte a vieții tale, iar dacă ești înconjurată de oameni neplăcuți și faci munca pe care o urăști, într-un sfârșit vei cădea într-o depresie cumplită.

Va avea de suferit, în primul rând, sănătatea ta mentală, și nu cea a mamei tale. Ascultă-te doar pe tine și fă ceea ce-ți aduce plăcere.

6. Nu-ți schimba coafura

Corpul tău – proprietatea ta. Nimeni în afară de tine nu are dreptul să-ți spună ce să faci cu el. Dacă vrei să-ți vopsești părul sau să ți-l tai, nu trebuie să asculți părerile conservatoare ale mamei. Ea are viziunile ei despre frumusețe și modă, iar tu le ai pe ale tale.

Dacă simți că este timpul să schimbi ceva în aspectul tău, simte-te liberă să o faci. Părul poate fi revopsit sau îl poți lăsa iar să crească.

7. Nu te înscrie pe site-urile matrimoniale

Advertisement

Mama a fost educată într-o altă perioadă de timp și poate presupune că astfel de lucruri sunt periculoase. Dar este o concepție greșită. Aproximativ 15 % dintre adulți și 30 % dintre tineri folosesc site-urile matrimoniale.

În cazul în care comunicarea pe astfel de rețele te face fericită și te va ajuta să-ți găsești sufletul pereche, nu ar trebui să renunți din cauza prejudecăților părinților.

Sursa: marketium.ru