7 adevăruri dureroase despre iubire, pe care trebuie să le cunoști

Dragostea e frumoasă. Dragostea e poezie, e dor, e poveste. Toți vrem să trăim o iubire ca în povești, dar în viața reală uneori lucrurile stau altfel. Când creștem mari, înțelegem că dragostea este și o muncă grea, e ceva la care trebuie să lucrăm zi de zi pentru ca ea să funcționeze și să fim fericiți.

Uneori, sunt suficiente eforturile ambilor parteneri de a fi împreună, alteori nu. În dragoste, există mai multe adevăruri. Mai jos le vom analiza pe cele mai principale:

1. Trebuie să te iubești cel mai mult pe tine însăți

Dacă nu te iubești pe tine însăți, atunci cum poți iubi o altă persoană? Iubirea de sine este o condiție prealabilă pentru a putea iubi pe altcineva. Înainte de a hrăni și a crește un sentiment romantic, merită să cultivi în sine iubirea de sine.

2. Toată lumea merită dragoste

Cu toții facem parte din viața altor oameni și toată lumea merită să fie iubită, merită dragostea la care a visat demult. Chiar și persoanele care nu îți plac… Tu nu îi placi, dar pentru cineva ei sunt întreaga lume.

3. Nu poți face pe cineva să se îndrăgostească de tine dacă nu simte nimic

Doar pentru că tu iubești pe cineva nu înseamnă că îl poți face să te iubească și el la rândul său. Dragostea funcționează după niște principii total diferite.

4. Uneori, iubim oamenii care nu ne iubesc

Te-ai îndrăgostit de cineva care este total indiferent față de sentimentele tale. Ai permis acestei persoane să se apropie prea mult de tine. Dar trebuie să accepți acest lucru. Nu toți omenii simt la fel.

5. Uneori simți ură față de oamenii pe care îi iubești

Nu întotdeauna relațiile cu oamenii dragi se dezvoltă la fel de bine precum ți-ai dori. Uneori, vei avea sentimente de ură față de partenerul tău și chiar vei vrea să te desparți de el. Desigur, aceste izbucniri emoționale trec repede și nu trebuie să îți fie frică.

6. Dragostea nu este suficientă

Dacă vă iubiți, acest lucru nu înseamnă că vă potriviți. Deși iubești foarte mult, uneori nu reușești să menții o relație. În unele cazuri, despărțirea este singura decizie corectă.

7. Iubirea nu este ușoară

Dragostea e bucurie, dar și tristețe. Dragostea implică suișuri, dar și coborâșuri. Dragostea nu e deloc ușoară.

Sursa :