Oamenii vor să fie alături de persoană dragă, dar oferă timp altor oameni, mai puțin importanți

Iubirea în filme e frumoasă. Și oamenii în filme sunt sufletiști, iubitori. Inimi şi flori. Cuvinte sincere și gesturi care să vorbească despre o dragoste veșnică. Realitatea însă este alta. E  complicat, e al naibii de greu să te dedici emoțional. Adevărul e că noi, oamenii, suntem orgolioşi, mândri şi analizăm mult lucrurile încât nu avem timp să simțim.

Ce te împiedică, bărbat iubitor fiind, să daruieşti femeii tale florile ei preferate, să o ții de mână şi să-i mulțumeşti că face parte din viața ta? Cine nu-ți permite să-ți faci timp pentru voi? Dimineața să-i aduci cafeaua la pat sau să-i scrii pe un bilețel ,,te iubesc”. De ce trebuie să fii mândru şi orgolios, să nu o ierți când mai greşeşte, să o înțelegi şi să o asculți? De ce să faci cum spun alții, dar nu cum îți spune inima? De ce doar să vorbeşti şi să nu demonstrezi prin fapte? De ce să crezi că dacă te-a ales nu poate pleca de la tine? De ce să fii convins că altii nu o vor în viața lor? De ce e greu să faci primul pas?

De ce tu, femeie frumoasă, uiți de tine ? De ce crezi că având un certificat de căsătorie nu l-ai putea pierde? De ce crezi că el nu are nevoie de timp liber? De ce să-l obligi să meargă cu tine la shopping? De ce să stai supărată o săptămâna dupa o ceartă, dar să nu alegi calea cea mai simplă, de a comunica? De ce să nu-i ieşi în întâmpinare atunci când este pierdut, dezamăgit? De ce e greu să faci primul pas?

Oamenii complică viața şi își complică relațiile. Vor la nebunie să audă vocea omului iubit, dar amână momentul. Le este frică de prezent şi viitor. Vor să fie alături de persoană dragă, dar oferă timp altor oameni, mai puțin importanți. Sunt prea mândri să-şi recunoască greşelele şi să spună un sincer ,,Iartă-mă”. Unii sunt prea laşi să lupte. Alții cred că doar cel de alături e obligat să lupte pentru ambii.

***

-Iubirea doar în filme este frumoasă, Mary.

-Ştii de ce e așa?

-Mary, acolo totul e programat, supus unei regii, dar în viață…

-Hmm, nu e mare diferența. Doar că în filme cei care se iubesc rămân împreuna, pentru că luptă pentru iubire.

-Iar în viață…

-În viață mult gândim şi puțin acționăm. Iubiți cu inima!

Cu drag, Mary!

Foto: nastol.com