„Punând punct unei relaţii care nu mai avea rost să continue, prietenii şi familia au fost surprinşi”

Punând punct unei relaţii care nu mai avea rost să continue, prietenii şi familia au fost surprinşi. Intr-o zi am fost întrebată: ,,De ce v-aţi despărţit? De ce aţi renunţat? Eraţi atât de frumoşi împreună.” Am răspuns: ,,În viaţă nu e mereu cum ne dorim noi. Uneori trebuie sa pleci la timp ca să nu rămâi gol pe dinăuntru. Alteori a pleca e mai uşor decât a te întoarce înapoi. Iar noi ne-am spus ,,Adio” pentru că aşa e mai bine” ,,Şi atât? Fără reproşuri, fără învinuiri, fără lacrimi, fără depresie. Nu i-ai spui nimic? Atât?”, m- a întrebat cu mirare colega mea. ,,Da, atât”, i-am răspuns zâmbind.

În acel moment am realizat că oamenii văd o normalitate în a plânge după o despărţire, în a vorbi de rău pe cel cu care ai petrecut zile frumoase sau mai puţin frumoase. Nu pot înţelege pe bărbaţii şi pe femeile care aruncă cu noroi în fosta/ fostul. Înainte de a vorbi de rău, nu uita că acea persoană a fost jumătatea ta. Ai plâns pe umărul ei, i-ai spus durerile şi aţi avut visuri împreună, speranţe, dorinţe împărţite la doi. O dată ce îl ponegreşti pe omul din trecutul tău, arăţi de fapt cine eşti tu.

Demonstrezi cât de educat, cât de om eşti şi daca l-ai respectat pe cel lângă care te vedeai o viaţă alături. Nu contează dacă a fost lângă tine la greu, dacă te-a susţinut, te-a încurajat, te-a iubit. Sau te-a făcut să suferi, să te simţi un nimic, a dorit să te schimbe, te-a umilt şi trădat. Nu contează! Când alegi o alta cale, să te desparți frumos.Nu-i dori răul, nu-i reproşa şi nu te victimiza. Lasă în spatele tău amintiri frumoase, chiar şi acea zi dureroasa când vă spuneţi ,,Adio” fă-o frumoasă, cu îmbrăţişări şi urări de bine.

Mulţumeşte-i că a fost în viaţa ta şi că ţi-a dat o lecţie de viaţă. Într-o zi va căuta prin mintea sa amintiri luminoase şi te va găsi pe tine. Şi în sinea ei sau a lui îţi va mulţumi pentru că ai ştiut să fii om, că ai ştiut să fii demn sau demnă.

Cu drag, Mary!