E timpul să-ţi mulţumesc. Da, vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ce faci de dragul meu

E timpul să-ţi mulţumesc. Da, vreau să-ţi mulţumesc pentru tot ce faci de dragul meu. Mai întâi de toate îţi mulţumesc că faci parte din viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru zilele în care m-ai făcut să râd cu lacrimi. Pentru ca nu uiţi să-mi cumperi îngheţata preferată. Pentru torta gustoasă dăruită de ziua mea. Pentru sfaturi, pentru că crezi în mine. Îţi mulţumesc pentru acele zile când eram bolnavă şi ai fost lângă mine şi mi-ai spus că operaţia va decurge cu brio, fiindca eu sunt puternică. Atunci când toţi credeau că eu sunt cea mai fericită fată din lume, tu ai ştiut că eu sufăr, că am obosit să lupt pentru doi, că mă simt în plus în viaţa bărbatului care credeam că ma iubeşte.

M-ai înţeles, m-ai susţinut. Prin venele mele nu curge sângele tau. Nu-ţi seamăn.Nu-ţi port numele. Tu nu ai contribuit la viaţa mea. Dar îmi spui ,,Vino, la tata”. Îmi oferi iubirea paternă pe care nu am avut-o de la cel ce mi-a plantat viaţa în burtica mamei. Îţi sunt recunoscătoare. Dar pe lânga toate acestea, îţi mulţumesc că îmi iubeşti mama, că o venerezi, că nu o laşi la greu. Iar când îţi spune durerile o asculţi, o ajuţi, o i-ai în braţele tale protectoare.

Pentru o lume tu vei fi tatăl meu vitreg, dar pentru mine tu vei fi tatăl meu care mă iubeşte şi mă alintă. Mulţi bărbaţi pot contribui la viaţa unui copil, dar puţini ştiu să fie taţi adevăraţi. Tată nu e cel ce a uitat de tine, dar cel e lânga tine mereu, la bine şi la rău. Cel care te îmbraţişează şi te susţine. Crede în tine şi-n visele tale. Îţi oferă iubirea lui şi îţi dă mîna când eşti la pământ. Acei bărbaţi care pot iubi copii unei femei din altă căsnicie, sunt taţi –taţi, taţi de respectat. Taţi model pentru taţii biologici care au uitat de copii lor.

Tu eşti tatăl meu minunat, tu eşti exemplul meu în viaţă! Cu mult drag, pentru tatăl meu!

Cu drag, Mary!