De ce când suntem adolescenţi iubim fără să gândim? De ce atunci facem cele mai mari nebunii în numele dragostei?

– De ce când suntem adolescenţi iubim fără să gândim? Da, nu medităm mult asupra lucrurilor. Trăim clipa. Ascultăm inima. Ignorăm raţiunea. De ce la vârsta adolescenţei facem cele mai mari nebunii în numele dragostei? De ce?

-Pentru că nu ştim cum e să fim trădaţi, dezamăgiţi. Nu a fost aruncat sufletul nostru la coşul de gunoi. Iubim. Şi atât. Nu analizăm. Nu comparăm. Nu avem în spatele nostru un trecut. El te ţine de mână şi alergaţi prin ploaie. Tu îi scrii poezii de dragoste. Eşti fericită că face parte din viaţa ta. Te bucuri de prezenţa lui şi îl vezi cel mai bun. Eşti gata sa mergi cu acest om până la capătul pământului, fără să te îndoiești pe o clipă. Nu te opreşte nimeni şi nimic. Iubeşti. Atât.

-La vârsta asta e o altfel de iubire.

-Da, e o iubire pură. Pe nici un bărbat nu-l vei mai iubi astfel.

-Deoarece pe ceilalţi îi voi întâlni dupa ce voi fi trădată, dezamagită și umilită. După ce îmi va fi aruncat sufletul de la coşul de gunoi.

-Da, şi vei fi mai atentă, vei compara, nu vei crede orice cuvânt.

-Voi avea un trecut.

-Dar asta nu te opreşte sa iubeşti mai frumos ca atunci. Nu copilareşte. Nu orbeşte. Ci cu toata suflarea ta. Daca nu am cunoaşte durerea, nu am şti cum arată iubirea.

Cu drag, Mary!