„Deși am fost părăsit, îi mulțumesc ei pentru că m-a ȋnvățat să iubesc”

El este Andrei. A iubit, a fost iubit, a trăit un sentiment curat și sincer. Acum, după ce totul s-a sfârșit, nu vrea să critice, să dea vina pe ea sau să rămâne frustrat de ceea ce nu s-a împlinit. Andrei vrea să mulțumească.

„Ii mulțumesc ei pentru că m-a ȋnvățat să iubesc și să cunosc sentimentul nemărginit al iubirii.

Am avut o relație de aproape 4 ani. Pentru mine a fost ceva de vis, a fost prima relație ȋn care am iubit și am fost iubit. Lucrurile insă nu merg uneori așa cum ne dorim noi. Acela a fost momentul ȋn care ea a pus capăt iubirii noastre pentru a-l alege pe el. Un el, care odată, am fost eu. Nu ȋi pot reproșa nimic.

Ar trebui să ȋntelegem că atât timp cât persoana pe care noi o iubim, nu mai are aceleași sentimente față de noi, totul trebuie să se termine. Intr-adevăr, e dureros iar suferința este inimaginabilă și greu de descris ȋn cuvinte. Dar nu trebuie să blamăm, să blestemăm sau să stricăm imaginea fostului partener din invidie, asta ar fi o dovadă clară de imaturitate și atunci se poate spune că iți meriți soarta. Chiar dacă unul suferă iar celălalt e fericit, trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce am avut și cu ceea ce am rămas. Chiar dacă te-a părăsit, nu ȋți poate lua ceea ce odată ați trăit și a fost minunat. Cu asta rămânem noi ăștia care am fost părăsiți. Cu aminitiri, trăiri și stări sufletești. Nu uitați că tot ceea ce ați trăit, odată a fost frumos și voi erați centrul universului unul pentru celălalt.

Deși nu trebuie să uitați, nu faceți greșeala să trăiti ȋn trecut. Nu contempla pentru totdeauna la ceea ce a fost și la ceea ce ar fi putut fi dacă erai un piiiiiiic mai bun. Iți garantez, deși cuvântul meu nu ȋnseamnă nimic pentru tine străine, că nu ai fi putut fi mai bun. Nu poți fi mai bun decât când ai pierdut și regreți, abia atunci devii mai bun. Oameni nu regretă și nu prețuiesc, ȋn general, lucrurile pe care le au decât atunci cand le pierd sau nu le mai au, fie din decizia lor, fie de cele mai multe ori, din motive independente de ei. Așa că nu te blama și nu mai rumina, gandindu-te că dacă ai fost mai bun sau mai atent nu s-ar fi ajuns aici. In schimb te va ajuta mult asta ȋn următoarea relație pe care o vei avea, care acum ȋti pare de neȋnchipuit. Dacă nu treci printr-o depresie măcar o dată, nu ești om. Așa că las-o să te consume și nu i te ȋmpotrivi, las­-o să te cuprindă și să o ȋntelegi.

Iubirea este complexă, fragilă, ȋnălțătoare dar și periculoasă. Cred că relațiile sunt ușor de construit, ȋnsă sunt deosebit de greu de menținut la cote ȋnalte, la cote care să le determine să fie ȋn continuare relații și nu parteneriate. Ceea ce am remarcat este că “te iubesc” și-a pierdut din esență și valoare. Aud persoane care ȋși spun te iubesc la două săptămâni de relație. Să fim serioși. Asta e pentru cei ce nu cunosc cu adevărat, ȋn special din lipsa experienței, ce ȋnseamnă să iubești. Graba această e din cauza partenerilor care sunt poate instabili emoționali și fac totul pentru a-și arăta afecțiunea din teama de a nu ȋși pierde jumătatea. Mai vine de asemenea și ca un șantaj emoțional, cand unul spune te iubesc, fie cât de devreme, celălalt trebuie să răspunda la fel, altfel există o mare șansă ca celălalt să creadă ȋntr-o himeră, când ȋncă rodul iubirii nici măcar nu a fost plantat.

Ii mulțumesc ei că mi-a oferit momente emoționale grandioase care m-au transformat ȋn ceva mult mai bun. Deși am fost părăsit, la fel cum i-am spus și ȋn ultima revedere, ȋi doresc tot binele din lume și să creadă mereu ȋn ea. Nu pot să o urăsc pentru că datorită ei am crescut, m-am maturizat și din punct de vedere emoțional am făcut mulți pași ȋnainte. Eu am ȋnvățat multe, sper că și ea să fi ȋnvățat ceva și ca am avut o contribuție la fericirea ei cât timp a fost ȋn dreapta mea…”