6 semne că o persoană nu merită timpul și atenția ta

Într-un anumit moment, ai făcut cunoștință cu cineva. Ți s-a părut o persoană inteligentă, activă. În ciuda faptului că abia vă cunoșteați, nu te-a împiedicat să comunici. Dar, totuși, nu o înțelegeai perfect. De parcă ceva în mintea ta a încetinit și nu puteai continua să fiți prieteni mai departe.

Acest detaliu a provocat întrebări. Ai început să fii mai atentă la lucrurile mărunte. Ai obsrvat că este o persoană prea leneșă pentru a răspunde la întrebări, chiar dacă situațiile erau absolut inofensive și simple. După ceva timp, ai înțeles că nu este cel mai plăcut episod din viața ta. Ai început să înțelegi motivele și modul de gândire a acelei persoane. Datorită acestui fapt, ai învățat câteva lecții valoroase despre semnele oamenilor care nu sunt demni de atenție:

1. Lucrurile mici nu contează

Indiferența față de lucrurile mici arată un grav defect al unei persoane. Cum poți planifica viitorul sau construi o prietenie cu o persoană care nu oferă atenție detaliilor? Această trăsătură negativă sugerează că această persoană nu este pregătită să părăsească zona sa de confort, nu vrea să devină mai bună sau să sacrifice ceva de dragul celor dragi. Da, poate stabili obiective serioase și poate lupta pentru ele, dar aceste lucruri nu exclud prezența unui egoism pronunțat.

2.Lipsa dialogului și agravarea situației

Orice discuție serioasă a dus la aplanarea unor conflicte adevărate. Ocolirea discuțiilor, a comunicării doar agravează situația. Oamenii care reacționează agresiv la cele mai mici critici se confruntă cu probleme grave de sănătate mentală, dar și probleme ale ego-ului. Asemenea persoane își exagerează importanța, ceea ce duce la ignorarea recunoștinței. Este mai bine să refuzi prezența unor astfel de oameni în viață.

3. Când banii contează

Gestionarea propriilor finanțe este treaba personală a fiecăruia. Principiul și regulile cheltuielilor pot varia foarte mult. Dar prin analiza acestui principiu la o persoană, putem spune multe despre aceasta. Personalitatea poate fi agresivă și toxică din punct de vedere financiar. Cercetările au arătat că oamenii săraci sunt mult mai generoși decât toți ceilalți. Cei mai avari oameni sunt cei înstăriți, răsfățați și care nu au probleme.

4. Fără glume

Glumele ridică starea de spirit. Umorul este un instrument excelent pentru a determina puterea unei relații. Însă unii oameni nu pot înțelege nici cea mai banală glumă. Acesta este un semn al unui om egoist. Persoanele egoiste sunt incapabile să glumească sincer. Sunt și persoane care se adaptează la circumstanțe, acest lucru se observă mai ales în umor. Pe de altă parte, există persoane care iubesc să-și bată joc de cineva.

5. Prezența bârfelor

Toți bârfim. Scopul acestei acțiuni poat fi diferit. Pe de o parte, ne permite să ne întărim propriile convingeri, să începem comunicarea cu cineva, să găsim sprijin în exterior. Dar există și un alt lucru care este periculos: plăcerea socială. Când bârfa ocupă un loc semnificativ în comunicare, este un semn rău. Unii oameni bârfesc doar ca să primească plăcere.

6. Obsesia  față de propria persoană

Odată începută prietenia cu cineva, continui să comunicați și pe rețelele de socializare. Această conexiune poate fi diferită de ceea ce ai așteptat. Vei crede că comunici cu două persoane diferite. Dacă vei vedea o imagine plină de farmec, acesta poate fi un indiciu al narcisismului unei persoane.

Te vei simți jenat să vezi că persoana pe care o cunoști minte cu privire la statutul, starea și viața sa pe rețelele de socializare. Utilizarea acestor rețele sporește dorința unei persoane de a impresiona pe cei străini. Dar acest lucru duce la confuzie. Oamenii încep să mintă și să exagereze. Trebuie să stai cât mai departe de asemenea persoane.

Nu toate aceste semne pot indica faptul că o persoană este rea cu siguranță și că nu trebuie să comunici cu ea. Dar sunt foarte multe alte lucruri la care ar fi bine să atragi atenția. Este dificil să identifici și să decizi cine este sau nu este demn de atenția ta. Trebuie să petreci ceva timp împreună, să discutați. Nu trebuie să îți fie frică să depistezi defectele altora. Acest obicei îți va permite să nu pierzi timp prețios alături de oamenii cu sufletul gol.