6 pași simpli care te vor ajuta să renunți la dragostea din trecut, chiar dacă inima îți mai este rănită

Sunt lucruri care te lasă agățată de trecut și te opresc să găsești adevărata dragoste. Atunci e important să faci ceva.

1. Întreabă-te dacă ești dispusă să faci acest lucru

Înainte de a vă schimba viața, trebuie să vă întrebați dacă sunteți, cu adevărat, dispusă să o faceți. Pe o scară de la 1 la 10, cât de aproape sunteţi de 10? Pentru că, fără o atitudine hotărâtă nu veţi reuși să atingeţi un obiectiv, atât de dificil, precum e uitarea dragostei din trecut.

2. Întrerupe orice comunicare cu el

Credem că trebuie să existe o ultimă conversație pentru a vă despărţi calm şi prietenos. Dar ulterior, când ați decis că relația s-a terminat, întrerupeți toate contactele unul cu celălalt. Blocați-l în telefon, ștergeți-l din rețelele sociale, păstrați-vă departe de locurile unde puteţi să îl întâlniţi. De ce? Pentru că trebuie să renunțaţi la obișnuința, faţă de această persoană. Acest lucru va facilita procesul de revenire la normal a inimii.

3. Întreabă-te la ce trebuie să renunți

Acest lucru este foarte important. De ce anume aveţi nevoie, ca să realizaţi problema şi să o depăşiţi? Poate că e furia și resentimente pentru greşelile, pe care le-aţi  făcut. Poate că e auto-critica, pentru că aţi pierdut, atât de mult, timp pe asta. Acestea sunt speranțele și visele pe care le-ați construit pentru voi doi. Acum trebuie să le acceptaţi ca o componentă a trecutului Dumneavoastră şi să le depăşiţi, lăsându-le în trecut exact în forma şi manifestarea, în care au existat cândva.

4. Întreabă-te ce a fost adevărat și ce a fost o iluzie

Fiecare dintre noi are propriile idei despre relația sa, dar de multe ori, acestea nu coincid cu realitatea – ele sunt doar o colecţie de speranțe şi iluzii. Dar, credeţi-ne atunci când înţelegeţi că relaţia nu a fost atât de perfectă cum părea şi începeţi s-o analizaţi mai obiectiv, procesul de vindecare spirituală, va decurge de câteva ori mai rapid.

5. Întreabă-te ce vrei, cu adevărat, de la o relație

Face-ți o listă. Lista a ceea ce vă doriţi să aibă un bărbat, în cadrul relației cu Dumneavoastră. Și apoi comparați-o cu lista trăsăturilor a fostului iubit. Mai aveți motive de suferinţă?

6. Fii deschisă pentru noi relații

Ați putea crede că nu veți mai iubi niciodată pe cineva, dar nu renunțați la dragoste. Puteți, cel puțin, să merge-ţi undeva şi să flirtaţi cu cineva. Asta vă va face să vă simţi-ţi mult mai bine şi vă va duce, treptat, spre o altă relaţie, poate chiar la cea mai specială din viaţa Dumneavoastră!

Bucură-te de viață și de tine însăți!

Sursa :