fb

6 pași pentru o vară de vis

Vara este aici. Pentru mulți dintre noi este timpul vacanțelor, avem parte de concediu de la locul de muncă sau luam o pauză de la propria afacere.

Așadar, e un moment bun să te concentrezi pe a avea grijă de tine, a te relaxa și a te reîncărca cu energie. Iar acest articol tratează tocmai acest aspect. Iată câțiva pași simpli pentru a avea o vară superbă.

  1. Pur și simplu, privește norii.

În timpul lunilor de muncă este ușor să persiste ideea că trebuie să faci ceva mai tot timpul. Acest lucru poate adăuga o mulțime de tensiune și stres. Încearcă, din când în când, să nu faci nimic. Ieși la o plimbare, stai lângă lac și admiră peisajul minunat. Culcă-te pe iarbă și privește cerul.

Savurează momentele de vară și  modul în care tensiunea interioară îți părăsește mintea și corpul.

  1. Deconectează-te pentru un timp.

Deconectează-te pentru o mare parte de timp din această vară. Lasă-ți telefonul acasă în timp ce stai la soare și te bucuri de cartea preferată.

Vei realiza că nu vei pierde mult prin faptul că nu vei fi disponibil un timp. Vei descoperi că vei fi mai puțin stresat pentru că te vei simți mai ușurat și te vei concentra pe deplin asupra familiei, prietenilor sau hobby-urilor.

  1. Apreciază ce ai făcut de la Anul Nou până la începutul acestei veri.

Jumătate din 2016 a trecut deja. Poate ai fost supărat pe tine, dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în viața ta. Ia o pauză și întreabă-te: „Ce pot să apreciez din ceea ce am realizat pe parcursul acestor 6 luni?” Apreciază efortul care l-ai depus, chiar dacă lucrurile nu au mers exact cum le-ai plănuit.

  1. Ia-o mai ușor.

Acest lucru, de-asemenea, îți va alunga stresul. Și poate chiar te va ajuta să te bucuri pe deplin de toate acțiunile, sunetele, priveliștile și oamenii din această vară. În loc să fii pierdut pe jumătate în viitor sau într-o amintire din trecut, fii atent la ceea ce trăiești, pentru că s-ar putea întâmpla ceva minunat chiar în fața ta.

  1. Spune NU lucrurilor care „trebuie” să le faci în această vară.

Ți-ai putea transforma vacanța într-un calvar, datorită „lucrurilor pe care trebuie să le faci înainte ca vara să se termine”. Te vor lăsa mai obosit înainte ca să începi să le faci.

Evită-le prin a te întreba dacă această problemă va conta peste 5 ani sau chiar peste 5 săptămâni.

Astfel te  vei relaxa și vei evita să  faci un anumit lucru pentru că îți vei da seama că, oricum, nu este atât de important.

  1. Petrece mai mult timp făcând ceea ce îți place.

Poate e pescuitul. Sau mersul prin pădure, culesul fructelor și ciupercilor. Pictura sau cărțile. Indiferent de ce e, gândește-te cum ai putea găsi mai mult timp pentru a-l petrece făcând ceea ce îți place.

Notează-ți lucrurile pe care le faci pe parcursul unei săptămâni normale. Apoi găsește 1-2 lucruri pentru care ai putea acorda mai puțin timp. Sau lucruri pe care, pur și simplu, le-ai putea exclude, astfel în cât ai păstra mai multă energie pentru hobby-urile tale.

via: positivityblog.com