6 motive pentru care persoanele introvertite sunt deosebit de atrăgătoare

Există ceva incredibil de atractiv la oamenii introvertiți. E atitudinea lor față de viață și față de lumea din jur. Este modul în care ei merg doar înainte pe calea vieții, încrezători și siguri de sine. Pe de altă parte, persoanele dependente și cele care mereu cerșesc atenție ucid dorința de a comunica cu ei.

De-a lungul timpului, s-a ajuns la o concluzie clară de ce ne simțim atrași de persoanele introverte.Iată câteva motive pentru care persoanele introvertite sunt incredibil de atrăgătoare:

1. Sunt loiale partenerilor.

Persoanele introvertite tind să fie mult mai independente și mai autosuficiente decât majoritatea oamenilor pe care îi întâlnim în calea vieții noastre. Ba mai mult, ele nu tolerează comunicarea fără sens. Acei oameni, care s-au dovedit a fi norocoși să se afle în cercul persoanelor introvertite, cu timpul vor înțelege că au în viața lor cei mai devotați prieteni.

Dacă reușim să câștigăm încrederea acestor persoane prin fapte sau cuvinte, ei vor face totul pentru noi. Cei introvertiți cheltuie energia lor doar cu persoanele cele mai dragi lor. Ei foarte rar se apropie de oameni întâmplători.

2. Au mare încredere în sine.

Da, introvertiții procesează mai încet informațiile care le vin în minte, dar acest lucru le aduce numai beneficii. Reacțiile lor la ceea ce li se întâmplă rareori sunt spontane, necugetate și nereușite. Ei fac ceea ce gândesc să facă, dar fără a se grăbi. Introvertiții emană o aură de sine foarte calmă, ceea ce atrage oamenii și sunt ca o insulă salvatoare din mijlocul oceanului.

3. Știu să asculte.

Introvertiții nu sunt pregătiți să comunice cu toată lumea, dar dacă suntem printre interlocutorii lor, ar trebui să știm că comunicarea cu ei niciodată nu va părea superficială și trecătoare. Ei sunt oamenii care manifestă un interes egal să asculte de la început până la sfârșit, dar și să ofere un răspuns echilibrat la ceea ce li se spune.

De multe ori, ei ascultă nu doar cuvintele, dar și limbajul corpului al interlocutorului. Ei cunosc cele mai mici nuanțe ascunse în postură, în zâmbetul strâmb, în umerii încordați.

4. Întâi gândesc, apoi spun.

Persoanele introvertite nu sunt cele care spun prima ce le-a venit în minte. Majoritatea femeilor sunt atrase de bărbații care vorbesc puțin, dar la obiect. Ele știu că sunt ascultate.

5. Nu sunt ușor disponibili.

Câștigarea inimii unui introvertit nu este una deloc ușoară. Acest lucru nu înseamnă că ei se prefac în mod special că sunt cei mai sensibili. Persoanele introvertite își deschid inima doar către persoanele potrivite, în propriul ritm și în propriile condiții.

Dacă cineva insistă la o mărturie completă din partea lor, se greșește amarnic. Ei se deschid încet, atent, treptat își dezvăluie sufletele. Anume aceste lucruri îi fac să fie atractivi și interesanți.

6. Știu să-și folosească eficient puterile.

Persoanele introvertite rareori participă la adunări zgomotoase și nu pot fi numiți persoana principală a unei companii de prieteni, dar, în cele mai multe cazuri, se dovedesc a fi pur și simplu superbi. Potrivit unui studiu, majoritatea directorilor executivi de mare succes sunt persoane introvertite și acest lucru nu este deloc surprinzător.

Potrivit unui alt studiu, comparativ cu persoanele extrovertite, cele introvertite au mai multă substanță cenușie în cortexul prefrontal. Acest lucru îi ajută să ia decizii mai inteligente și să fie mai puțin impulsivi în implementarea ideilor lor. Deci, nu este de mirare de ce introvertiții au mai mult succes decât colegii, prietenii și cunoștințele lor.

Sursa :