6 motive pentru care este mai bine să fii singură, decât cu persoana nepotrivită

Multora dintre noi ne este frică să rămânem singuri, de aceea acceptăm să trăim în relații toxice cu un singur scop: să evităm singurătatea. Doar că, din contra: fiind singuri vom trăi libertatea, nu singurătatea.

Libertatea este un moment valoros în viața fiecărui om. Ai ocazia să înveți lucruri noi, să explorezi lumea, să atingi maturitatea, să te dezvolți, să observi. Mai mult decât atât, acum ai ocazia și este și momentul să concentrezi toată energia ta pe atingerea tuturor obiectivelor.

Construirea unei relații sănătoase se face de ambii parteneri și dacă nu este efort din partea ambilor de a menține legătura între ei, această relație nu va fi una puternică și de durată. Este dureros să știi că relația ta se mișcă în direcția greșită.

Iubirea de sine și singurătatea îți pot aduce mai multă plăcere în viață decât oricare relație nepotrivită. Vrei să fii acceptată și apreciată pentru ceea ce ești, iar dacă partenerul nu îți poate oferi acest lucru, cu siguranță nu el este persoana potrivită pentru tine și trebuie să alegi propria ta cale, fără el alături.

De ce uneori este mai bine să fii singură?

1. Îți oferă libertate.

A fi cu cineva care nu te respectă, care îți limitează libertatea este foarte nedrept față de tine. Acesta este un motiv de ce trebuie să alegi să fii singură. Faci tot ce vrei, mergi oriunde dorești și comunici cu cine vrei, fără să fii nevoită să explici ceva cuiva. Nu trebuie să te temi de singurătate, acceptând să te afli într-o relație toxică.

2. Singurătatea îți oferă fericire.

Meriți dragoste, recunoaștere, fericire. Dacă partenerul tău nu îți poate oferi toat acestea, e timpul să pleci. Relația în care trebuie să învestești este cea cu tine însăți. În singurătate vei putea să reevaluezi prioritățile pe care le ai și să pui în aplicare toate lucrurile necesare pentru a te simți fericită.

3. Înțelegi importanța stimei de sine.

Suferința îți va afecta stima de sine, te va face să simți că nu ai valoare. Nu trebuie să accepți o relație în care simți că suferi. Niciodată să nu îți compromiți valoarea de sine de dragul unei persoane. Relația de care ar trebui să îți pese este cea cu tine însăți. Iubindu-te pe tine, vei afla cine trebuie să fie lângă tine.

4. Nu accepți să fii neglijată.

La începutul relației totul a fost bine și frumos. Dar, peste ceva timp, partenerul tău a început să te neglijeze. Și nu înțelegi cum de s-a schimbat totul atât de repede. Nu meriți o asemenea atitudine și dacă partenerul tău nu te apreciază, atunci nu te merită.

5. Refuzi să risipești viața aiurea.

Importanța ta nu trebuie să fie determinată de prezența altcuiva în viața ta. Trebuie să te simți tu importantă, apoi să găsești pe cineva care merită să ocupe un loc în inima ta. Viața este prea scurtă pentru a o pierde cu oameni care nici nu observă frumusețea. Mergi doar înainte și umple-ți viața doar cu cele mai minunat experiențe.

6. Ești mulțumită de sine.

Trăiești așa cum vrei, iar gânduri urâte nu mai apar în mintea ta. Ești mulțumită de cine ești, de ce faci, de ce simți. Satisfacerea continuă a nevoilor altor persoane poate fi foarte istovitoare, mai ales dacă ai alături o persoană nepotrivită.