6 lucruri pe care trebuie să le înțelegi, dacă ai plecat dintr-o relație bolnăvicioasă

Din păcate, nu toate relațiile sunt frumoase și fericite. Nu toți oamenii sunt buni, interesanți, adevărați. Unii sunt necesari în viața noastră pentru a ne da o lecție, alții pentru a ne face mai puternici, iar alții pentru a ne ajuta să ne găsim locul în această lume imensă.

Ei nu pot fi întotdeauna perfecți și nici nu vor fi. Dar unele relații pe care le avem cu asemenea persoane pot fi distructive. Oricât de straniu ar suna, întotdeauna este greu să ieși dintr-o asemenea relație. Oricât de mult ai vrea ca ea să fie frumoasă și să dureze, iată că nu întotdeauna funcționează.

Dar o schimbare la timpul potrivit este o mare oportunitate de a te obișnui cu noile circumstanțe, de a le accepta și de a lupta să găsești adevărata fericire. Când revii în lumea mare după o astfel de experiență mai grea, există câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte:

1. O relație trebuie să-ți facă viața mai ușoară și mai fericită.

Nu contează a cui este vina despărțirii, pentru că ambele părți sunt supărate și nefericite în acest moment. Inima ta este frântă, dar și inima celui care ți-a fost partener. Fiecare din voi traversează cu greu această perioadă mai dificilă. Relațiile adesea devin mai complicate, mai tensionate și prea confuze.

O despărțire este grea, dar uneori este necesară, mai ales dacă înțelegi că relația ta nu este deloc una ușoară și armonioasă. Un partener apare în viața unui om pentru a aduce lucruri pozitive, dar atunci când negativitatea depășește binele, această relație trebuie să se încheie.

2. Meriți tot ce e mai bun.

Niciodată nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin decât meriți cu adevărat într-o relație. De ce să faci compromisuri când în lume există atâția bărbați care ar putea să te facă fericită cu adevărat și să-ți ofere exact ce cauți?

3. Ai nevoie de mai mult timp.

Posibil să ai nevoie de mai mult timp decât ai crezut pentru a face față consecințelor negative în urma despărțirii de cel pe care l-ai crezut sufletul tău pereche. Totul depinde cât de grea a fost această despărțire. Nimeni nici nu se așteaptă să te simți bine imediat și să fii gata să cunoști oameni noi, mai ales dacă relația ta anterioară a durat ceva timp. Este absolut normal să fii în depresie o perioadă.

4. Într-o relație, nu trebuie să te simți în pericol.

Dacă ești într-o relație în care te simți în pericol sau neînțeleasă, această relație trebuie să se termine. Confortul tău psihologic și emoțional este mult mai important decât orice.

5. Concentrează-te spre a fi fericită.

Dacă tocmai ai ieșit dintr-o relație problematică, nu trebuie să cauți un nou partener doar pentru a avea alături de tine pe cineva. Cel mai adesea, nimic bun nu iese din asemenea căutări. În schimb, înconjoară-te de familie, prieteni, de oamenii care vor fi mereu lângă tine chiar dacă suferi.

Concentrează-te asupra ta și trăiește singură o perioadă, înainte să te scufunzi din nou în lumea întâlnirilor. Cele mai bune lucruri se întâmplă atunci când te aștepți la ele cel mai puțin. Disperarea atrage de partea ei persoanele cele mai nepotrivite, iar tu ai nevoie de cineva complet diferit, care să te aprecieze și să te prețuiască.

6. Există bărbați buni în lume.

Dacă fostul ți-a frânt inima, nu uita că în lume există mulți alți bărbați și că toate se întâmplă cu un scop. Pentru a cunoaște o persoană decentă, trebuie să treci printr-o serie de experiențe neplăcute pentru tine. Dar acestea vor fi lecții bune, deoarece te vor ajuta să înțelegi ce îți dorești de la partenerul tău.

Sursa :