Lucruri pe care să ți le amintești când relația ta devine problematică

Toți oamenii pe care îi vei cunoaște de-a lungul vieții vor avea un anumit scop. Unii te vor testa, alții te vor învăța, iar unii vor scoate tot ce este mai bun din tine.

Nu se știe niciodată când viața este pe cale să-ți dea o lecție nouă. Nu poți planifica pentru ea. Unele învățăminte par să se strecoare atunci când te aștepți mai puțin, mai ales când vine vorba de relații. Uneori îți dorești ca acele lecții să fi venit mai devreme pentru a te scăpa de dureri de inimă și de timpul pierdut.

Mai jos nu sunt enumerate soluțiile pentru anumite probleme, ci mai degrabă simple sfaturi care te vor ajuta să privești mai obiectiv anumite dificultăți în relații.

1. Fiecare dintre noi suferă într-un fel

Este imposibil să știi exact ce simte o persoană sau ce fel de emoții o încearcă. Uneori, cele mai frumoase zâmbete ascund lipsa de încredere și speranță. Înainte de a judeca, ține cont de aceasta pe măsură ce interacționezi cu alți oameni.

Este un lucru înțelept că fiecare dintre noi ascunde în interiorul său mai multe secrete și mistere care sunt absolut nedetectabile pentru altcineva, nici chiar pentru cei mai apropiați nouă.

2.Unii oameni nu vor fi de acord cu tine, orice vei face

Mereu se vor găsi persoane care te vor critica, oricât de bine faci ceva.  Nu te implica într-o relație care te trage înapoi.

Este mai ușor să fii negativ decât pozitiv; e mult mai ușor să critici, decât să corectezi. În loc să asculți criticile care te vor descuraja, vorbește cu unul din milioanele de oameni care este dispus să îți sprijine eforturile și să îți recunoască potențialul.

3. Resentimentele rănesc

Resentimentul este ca și cum ai bea venin și ai aștepta ca cealaltă persoană să se otrăvească. Veninul este toxic pentru corpul uman, iar resentimenele pentru suflet.

Lasă ca ziua de astăzi să fie ultima zi în care le mai permiți fantomelo de ieri să te bântuie. Încetează să te mai înveninezi cu ura inutilă. Uită-i pe cei care te-au rănit și fii recunoscător celor care te-au ajutat.

4. Iertarea este singura cale spre pacea minții

Când cineva te-a rănit, este imposibil să fii liniștit. Dar încerci, pentru că este singura luptă care merită să fie purtată. Este mult mai greu să fii liniștit decât supărat și răzbunător. Trebuie să ierți și să mergi mai departe. Fă-o pentru tine.

5. Iubirea adevărată există și merită să lupți pentru ea

Fie că este o prietenie, fie că e o relație intimă, când cineva te iubește, o știi. Nu este vorba doar de interacțiunea fizică, dar există o legătură puternică care simți că-ți curge prin vene.

Înveți acest tip de iubire în timp ce relația se dezvoltă. Nu îți dai seama dintr-o dată. Este vorba de modul în care doi oameni se tratează, se respectă și luptă împreună la bine și la rău.

6. Cu toții aducem pozitivitate și negativitate în relațiile noastre

Ai grijă să nu te îndoiești de părțile pozitive ale partenerului (sau prietenului) tău și să ignori părțile tale negative. Este foarte probabil să faci acest lucru mai des decât te aștepți.

Acest dezechilibru creează tensiune între persoane. Ai încredere în  lucrurile pozitive și lucrează pentru a le transforma pe cele negative sau, pur și simplu, acceptă-le.

Articol original pe: marcandangel.com