fb

6 lucruri despre care mama avea dreptate

”Puțin timp în urmă mama mea a fost la mine în vizită timp de un weekend. În timpul pe care l-am petrecut împreună eu mi-am dat seama de cîteva lucruri importante.

Îți aduci aminte cum în zilele copilăriei tale ea încerca atît de insistent să-ți cîștige încrederea, zîmbind, te întreba cum ți-a trecut ziua, îți dădea sfaturi înțelepte și tot ce primea de la tine era agresivul ”Lasă-mă în pace, mama!

Nu numai eu aveam un comportament atît de urît pe timpul școlii, nu?”

1.”Ceilalți copii pur și simplu te invidiază”

E cel mai stupid lucru pe care l-am auzit vreodată! De ce m-ar invidia pentru tunsoarea oribilă și pentru faptul că arăt ca un băiat? Mama, tu nu înțelegi nimic!

Înțelegeam cuvintele mamei prea direct. Nu, ei nu mă invidiau pentru tunsoarea mea oribilă însă mă invidiau pentru curajul de care am dat dovadă purtînd această tunsoare oribilă. Se pare că ei nu aveau acest curaj și acea tărie, din moment ce atît de mult insisistau cu tachinările lor.

Mama știa acest lucru și susținea mereu dorința mea de a fi unică, neordinară și fidelă propriei persoane. Ea niciodată nu urmărea tendințele modei și niciodată n-a fost preocupată de ceea ce spun ”băieții mișto”. Acum înțeleg: să fii altfel și să fii încrezut în sine – iată pe ce oamenii sunt într-adevăr invidioși.

2. ”Dragostea vine atunci, cînd te aștepți cel mai puțin”

P-f-f-f, da, desigur. Spui asta numai pentru ca să mă încurajezi, pentru că eu cu siguranță voi muri în singurătate. Tot ceea ce spui mă face să mă simt prost. Mă duc să mă încui în camera mea și să ascult muzica mea preferată pentru ca să-mi revin puțin în fire.

Mărturisesc că mai tîrziu am abandonat încercările de a găsi dragostea vieții mele și am dedicat timpul și energia căutării de sine și a locului meu în această lume.

Am devenit un om mai încrezut în propriile forțe și odată, cînd mă așteptam mai puțin, am întîlnit un băiat, care m-a îndrăgit anume pentru asta.

3. ”Dacă el o să vrea să te vadă – te va vedea. O să vrea să-ți vorbească – va vorbi.”

Nu contează, mama. Tu chiar nu înțelegi nimic în dragostea contemporană.

Nu, pur și simplu mama știa că aceste jocuri sunt stupide, iar dacă cineva are grijă de tine, el nu se va juca cu inima ta.

5. ”Nu grăbi timpul”

”Da, vreau mai repede să termin școala și să merg acolo unde voi fi primită și înțeleasă!”

Da, vitorul este foarte ademenitor. Însă mama mea avea un argument minunat. Prezentul este de neprețuit și el se scurge mult prea repede. Prețuiește-l. Timpul zboară, blah-blah-blah.

Serios, nu face să grăbim lucrurile. Totul se va sfîrși mai devreme sau mai tîrziu, de aceea savurează prezentul atîta timp cît ai această posibilitate.

6. ”Știu, acum crezi că e sfârșitul lumii, dar vei depăși aceasta perioadă”

Ceea ce spui dovedește că nu înțelegi nimic în viața aceasta, pentru că nimic în viața mea nu va mai fi bine!

După cum s-a dovedit, viața continuă. Ca de obicei ai nimerit drept în țintă, mama!

”Cînd o să crești, o să înțelegi”

Am crescut deja! Și deja înțeleg! Tu ești unica care nu înțelege! Amintindu-mi de mine cea de la 14 ani, înțeleg că eram doar un copil. Da, înțelegeam unele lucruri, dar eram sigură că mă pricep la multe mult mai bine decît cei maturi. De fapt, lucrurile stăteau altfel.

Am avut încă multe de învățat și totul a venit cu timpul.

Și iarăși, mamă, ai avut dreptate!

Sursa