fb

6 întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a-ți înșela partenerul

Înșelarea și consecințele ei sunt unul din cele mai distrugătoare momente într-o relație. Dacă cel puțin ai intenția să-ți înșeli partenerul, iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui, înainte să faci asta:

1. Ce nu-mi ajunge la relația în care sunt? 

Vezi ce nu vă ajunge, înainte să faci acest pas fatal. Întreabă-te care este factorul care vă împiedică să fiți fericiți și cum ați putea ambii să rezolvați asta.

2. Oare înșelarea poate „vindeca” o relație? 

Sunt extrem de rare cazurile când un partener a înșelat, iar drept consecință relația a devenit și mai puternică. E important să-ți dai seama ce efect negativ poate avea acest moment asupra vieții voastre.

3. Încerc să suplinesc golul?

Ai putea să te gândești că sexul poate umple golul pe care-l simți. Dacă golul pentru tine este absența pasiunii, ai putea să o cauți în altă parte. Totuși contactul intim cu altcineva poate umple golul pe scurt timp. El  nu va rezolva problemele voastre intime.

4. Merg pe drumul ușor, alegând înșelarea? 

Înșelarea este ceea ce nu vei putea amâna. Înșelând și apoi spunând despre asta partenerului e o vrăjeală care nu funcționează. Vezi înainte de acest gest unde ești, ce faci și de ce.

5. Am făcut tot ce am putut pentru îmbunătățirea situației în relație? 

Ai vorbit cu partenerul tău despre emoțiile tale? Dar despre ale lui? Ai încercat să schimbi ceva? Cât de mult efort ai depus? Uneori înșelarea e doar un argument al indiferenței tale față de relație.

6. Dacă vreau să înșel, de ce mai rămân în relație? 

Întreabă-te ce te reține? Ce fel de schimbări aștepți după asta? De ce te gândești la înșelare?

Așa sau altfel, fie încerci să lupți pentru relația în care ești, fie lași omul de alături, întrucât nimic nu vă mai apropie. Dar, dincolo de toate, să nu înșeli niciodată. E ca și cum te-ai înșela pe tine, iar cu emoția asta rămâi pentru toată viața. 

Source :