6 cuvinte care pot distruge orice relație

Cuvintele pot apropia, dar și pot distruge legătura construită ani de zile. Trebuie să fim foarte atenți la cuvintele pe care le spunem. Uneori este suficient un singur cuvânt pentru a distruge tot. Doar de noi depinde cum ne vom folosi de această putere. 

Există 6 cuvinte deosebit de periculoase, care ar putea duce la distrugerea unei relații. Iată care sunt ele:

1. „Niciodată”

Cuvântul „niciodată” este asemănător cu „mereu”: ambele cuvinte se folosesc atunci când vrem să învinuim pe cineva sau să o acuzăm, subliniind ce este rău. Trebuie să acordăm atenție și contextului în care ne expunem părerea. 

2. „Desigur, așa cum spui”

Dacă partenerul încearcă să explice ceva, iar ca răspuns nu aude decât: „Desigur, cum spui tu”, el se va simți neînțeles. Suferă respectul de sine al partenerului, ceea ce nu poate trece neobservat. Mai devreme sau mai târziu, răbdarea lui va lua sfârșit și el își va continua viața singur. 

3. „Dar…”

„Te iubesc foarte mult, dar…”. Când auzim acest cuvânt în mijlocul unei discuții, tot ceea ce urmează a fi spus după nu mai contează. Când a doua parte a propoziției poartă un sens negativ sau chiar o acuzație, totul devine batjocoritor. 

4. „Sigur că tu…”

„Bineînțeles că ai fost tu”. Într-un astfel de context, pare să îl învinuim pe partener de ceva anume. Reproșurile constante față de orice pot transforma viața partenerului în iad. La un moment dat el își va da seama că nu este apreciat și respectat.

5. „Mereu”

„Faci asta mereu” sau „Spui asta mereu”. Sunt câteva acuzații aduse partenerului, criticând obiceiurile sau comportamentul său. Dar tot ce vom obține de la partener va fi umilirea și rănirea lui. Spunând acest cuvânt, nici măcar nu ne gândim la felul cum se simte o persoană atunci când îi arătăm doar defectele. 

6. „Trebuie să ne despărțim”

„Cred că trebuie să ne despărțim”. Relațiile niciodată nu pot fi simple. Aceste cuvinte sunt foarte periculoase într-o relație. Dacă deja am decis să rostim aceste cuvinte, să fie doar atunci când suntem foarte siguri de asta. 

Sursa :