6 cele mai greșite concepții despre oamenii cu un spirit puternic

Dacă ești o fire puternică, acest lucru nu înseamnă deloc că nu simți nimic. Admirăm oamenii cu caracter puternic și ne așteptăm ca ei să rămână puternici și invincibili în orice circumstanțe.

Acest lucru nu este corect în raport cu ei. Știm cu toții ce este puterea, în același timp nu întotdeauna interpretăm corect puterea. Sunt câteva concepții greșite despre putere:

1. Faptul că ai spirit puternic nu înseamnă că mereu trebuie să fii pozitiv și să emani doar fericire.

Nimeni nu poate face acest lucru. Oamenii nu sunt niște zei. Există zile în care chiar și cei mai puternici oameni văd totul într-o lumină întunecată. Există momente când și pașii făcuți înainte devin mai grei ca niciodată. Fiind o persoană puternică, nu îți vei pierde credința, dimpotrivă, vei face totul să ieși din groapa greutăților. Doar că există momente când nu mai ești la fel de puternic și ai tot dreptul să fii așa.

2. Faptul că ai spirit puternic nu înseamnă că nu ai dreptul să renunți atunci când nu vezi altă ieșire.

În viață uneori se întâmplă când, pur și simplu, nu mai are rost să continui bătălia. Ai făcut tot ce ai putut, ba chiar mai mult. Aici poți pune capăt. Ești puternic și știi mai bine decât oricine cât este de important să renunți atunci când toate oportunitățile și resursele sunt epuizate.

3. Faptul că ai spirit puternic nu înseamnă că nu există limite.

Este o calitate excelentă să încerci să devii mai bun, mai inteligent. Cu cât standardele sunt mai ridicate, cu atât mai mare este emoția când îți reușește. Doar că nimeni nu este magician. Există lucruri pe care, dintr-un motiv sau altul, nu le poți realiza. Nu toți pot fi campioni la gimnastică sau la patinaj artistic, oricât de mult efort ar depune. Acesta este motivul pentru care, având un spirit puternic, știi care sunt obiectivele reale și niciodată nu vei permite ca ceea ce nu poți face să îți frângă încrederea în sine.

4. Faptul că ai spirit puternic nu înseamnă că nu ai dreptul să spui: „Nu”.

Având o fire puternică, ești fidel convingerilor tale și știi că nu trebuie să te pleci în fața nimănui ca să mulțumești. Nu îți fie frică să spui „Nu” atunci când trebuie. Părerea altor oameni despre tine este doar părerea lor, care pe tine nu te afectează nicicum. Celor care nu le place de tine sau nu le este pe plac faptul că ești mai puternic decât ei, n-au decât să accepte acest fapt.

5. Faptul că ai un spirit puternic nu înseamnă că ești lipsit de emoții.

Nu toate schimbările din viață sunt benefice pentru tine și nu toate îți plac. Dar nici nu toți oamenii sunt la fel. Momentele neplăcute lasă emoții negative în sufletul tău. Mulți cred că, dacă ești puternic, nu trebuie să îți arăți emoțiile, ci trebuie mereu să rămâi calm. Este un mit. Niciodată nu trebuie să îți fie frică să îți arăți adevăratele emoții.

6. Faptul că ai un spirit puternic nu înseamnă că mereu trebuie să ai succes.

Viața, din când în când, te mai așează cu picioarele pe pământ. Chiar dacă cazi, e în regulă. Astfel de lucruri se întâmplă chiar și cu cei mai puternici oameni. Pentru a învăța să zbori, trebuie să cazi de mai multe ori. Aceasta este o unică modalitate de a deveni și mai puternic.

Sursa :