fb

50 de filme incredibil de frumoase despre dragoste

Primele întâlniri, despărțiri sfâșietoare, săruturi estivale și îmbrățișări senzuale. Mai jos sunt prezentate cele mai frumoase povești de dragoste pe care trebuie să le privești. Odată ce le vei vedea, vei dori să te îndrăgostești imediat.

Comedii romantice

 1. The Graduate, 1967 – O istorie profundă și emoțională. Povestea se concentrează pe un tânăr care devine bărbat în doar câteva săptămâni și pe plictiseala care te poate duce în iad.
 2. Harold and Maude, 1971 – Este un film luminos, amuzant și plin de ironie. Harold și Maude se completează reciproc prin crearea unui duet unic și carismatic.
 3. When Harry Met Sally, 1989 – O poveste despre doi prieteni, Harry și Sally, a căror dragoste nu era vizibilă la început, dar s-a dezvoltat pe parcursul anilor.
 4. Crazy, Stupid, Love, 2011 – Dacă vrei să râzi cu poftă și să îți amintești zâmbetul lui Steve Carell când vei merge la culcare, atunci acest film este perfect pentru tine.
 5. 10 Things I Hate About You, 1999 – Un film frumos, ușor, palpitant și emoționant. Cu un umor non-vulgar pe care vei dori să-l privești iar și iar.
 6. Heartbreaker, 2010 – Acesta este un film francez minunat pentru cei care apreciază umorul de înaltă calitate, dragostea adevărată și viața în toate manifestările sale.
 7. Made of Honor, 2008 – Un film bun care îți va îmbunătăți starea și îți va lăsa doar emoții pozitive după ce îl vei privi.
 8. The Proposal, 2009 – O poveste frumoasă despre dragostea neașteptată care unește doi oameni aparent complet diferiți. Este o comedie romantică clasică pe care o poți privi cu întreaga familie.
 9. A Lot Like Love, 2005 – O melodramă creativă cu actori buni și cu un subiect deosebit. Este filmat într-un mod simplu, dar elegant. Bunul gust și simț al proporției se observă în fiecare cadru.
 10. Before We Go, 2014 – Este un film frumos care prezintă vederile de noapte ale orașului New York, personaje frumoase, coloane sonore uimitoare și un final frumos.
 11. Love, Rosie, 2014 – Vei dori să privești acest film viu, vibrant dintr-o singură răsuflare. Vei păstra un zâmbet călduros pe față, mult timp după ce îl vei privi.

Melodrame

 1. Love Story, 1970 – Acest film are de toate: sacrificiu, sinceritate, sensibilitate și fidelitate. Relațiile îndrăgostiților sunt arătate într-o manieră atât de delicată, încât începi să crezi că acest tip de iubire este de fapt posibil.
 2. An Affair to Remember, 1957 – O melodramă americană clasică. Un film frumos plin de șarm și farmec.
 3. Say Anything…, 1989 – Un film emoționant și dureros. Mai multe replici ale personajelor se vor întipări imediat în capul tău.
 4. An Officer and a Gentleman, 1982 – Un film cult despre prietenie, iubire, trădare, solidaritate și viața complicată de zi cu zi a cadeților.
 5. Annie Hall, 1977 – Este un film unic în toate privințele. Personajele te vor surprinde prin perspectivele lor, iar glumele protagonistului te vor încânta prin farmec și concizie.
 6. The Vow, 2012 – Acest film arată că scânteia și pasiunea sunt pe locul doi în viață, și doar înrudirea spirituală este importantă.
 7. The English Patient, 1996 – Acest film este îmbibat de iubire. Dragostea este motivul pentru care personajele se schimbă și uneori îi împinge să își trădeze propriile principii.
 8. (500) Days of Summer, 2009 – Acest film este atât de drăguț, încât nu vei dori să îți iei ochii de la ecran nici o secundă. Este un film extrem de romantic.
 9. Dear John, 2010 – O istorie foarte emoțională și puternică despre dragostea adevărată. Coloana sonoră este incredibilă.
 10. Feast of Love, 2007 – După ce vei privi acest film, vei dori să crezi în dragoste și în puterea incredibilă pe care o are acest sentiment magic.
 11. The Age of Adaline, 2015 – O melodramă despre puterea femeii. Este o poveste spusă cu o voce bine instruită, înconjurată de sunete magice și imagini care sunt realizate din fotografii vechi, ușor prăfuite ale femeilor frumoase în rochii minunate.
 12. Suite Francaise, 2014 – O poveste amară a doi oameni care se întâlnesc într-un moment dificil. Nimic nu poate fi plănuit, nici în prezent, nici în viitor, pentru că timpul nu are sens.
 13. The Best of Me, 2014 – Nu este doar o poveste de iubire. Este o poveste despre o viață plină de sentimente. Te face să te întrebi dacă ai făcut tot ce ai dorit să faci.
 14. Now is Good, 2012 – O poveste sentimentală și emoționantă. Regizorul și creatorii filmului au reușit să îl facă cu adevărat special.
 15. The Lucky One, 2011 – O frumoasă poveste de dragoste care te va face să dorești să iubești și să fii iubit. Un film care te va face să crezi în destin.
 16. P.S. I Love You, 2007 – Un film fascinant, care te va face să simpatizezi eroina principală. Te vei întreba: „Ce urmează?”.

Drame

 1. From Here to Eternity, 1953 – Un film cu actori minunați. Îl vei privi pe nerăsuflate. Subiectul este simplu, dar cu adevărat uimitor.
 2. Titanic, 1997 – Un film legendar despre dragostea dintre doi oameni care sunt complet diferiți în ceea ce privește caracterele și statutul lor social. Există un conflict între inima destinată să moară curând și iubirea menită să dureze pentru totdeauna.
 3. The Bridges of Madison County, 1995 – O dramă din viața reală, fără efecte speciale, detalii inutile, îmbrățișări pretențioase sau fapte eroice. Un film foarte realist.
 4. The Artist, 1995 – Un film care te învață să nu renunți niciodată, mai ales atunci când ești îndrăgostit.
 5. Wuthering Heights, 1992 – Un film ce ecranizează o poveste crudă, dar frumoasă de dragoste.
 6. The Way We Were, 1973 – Nu există nici un dialog fără sens sau o scenă inutilă în acest film. Fiecare propoziție din discursul personajelor principale expune relația lor și arată totul exact așa cum este.
 7. Casablanca, 1942 – Este exemplul unui film cu un subiect simplu, care a devenit un model clasic în cinematografia mondială. Dar simplitatea sa, combinată cu performanțele mari, ne oferă unul dintre cele mai bune filme romantice din istorie.
 8. Legends of the Fall, 1994 – O capodoperă care nu impune o percepția anume asupra lumii și nu încearcă să ne schimbe. Doar expune povestea.
 9. Amour, 2012 – Un film francez cu o atmosferă și stare specială. Scenele se înlocuiesc una pe alta, oferind telespectatorilor oportunitatea de a le analiza și a trage propriile concluzii.
 10. Before Sunrise, 1995 – Acest film te atrage încă din primul minut. Actorii sunt atât de sinceri, încât este greu de crezut că este un film.
 11. Before Sunset, 2014 – Este un imn sincer al trecerii rapide a tinereții. Filmul înregistrează cu exactitate momentul din viață în care totul se schimbă și când trăiești fără să te gândești la acțiunile tale.
 12. Before Midnight, 2013- Un film ales, pe care vei dori să îl urmărești iar și iar. Este ca o carte pe care o citești prima dată la 16 ani, iar mai apoi la 30. Poți găsi ceva personal și util în orice moment.
 13. The Fault in Our Stars, 2014 – Această poveste este prea frumoasă pentru a fi atinsă și prea perfectă pentru a fi reală. Este pentru toți cei care tânjesc cu viața lor ghinionistă într-un apartament cu un pahar de wiskey și un raționament filosofic despre viață.
 14. Safe Haven, 2013 – O poveste interesantă, care este condimentată cu elemente de thriller și actori atractivi. Are tot de ce ai nevoie pentru a-ți petrece timpul confortabil.
 15. Brooklyn, 2015 – Fiecare scenă este îmbibată de spiritul Americii în anii 50: maniere, vorbire, haine, comportament și machiaj. Un film delicat, sentimental și naiv.
 16. One Day, 2011 – Un film pe care poți să îl privești în orice stare de spirit și în orice companie. Nu te va plictisi datorită naturii sale discrete.
 17. Remember Me, 2010 – Nu există patos sau prefăcătorie în acest film. Dimpotrivă, este foarte vibrant și îți va atinge inima.

Fantastice

 1. Ghost, 1990 – Este un film despre genul de dragoste care te ridică, care îți merită admirația și efortul. Vei dori să trăiești, să iubești și să fii o persoană mai bună.
 2. The Princess Bride, 1987 – O istorie originală, atmosferică și de bună calitate și cu o cantitate perfectă de ironie.
 3. About Time, 2013 – Un film foarte înțelept și reținut, care povestește lucruri foarte importante. Acesta arată o filozofie autentică și simplă a vieții pe care toată lumea ar trebui să o urmeze.
 4. Her, 2013 – Este o dramă cu un joc foarte bun, muzică excelentă și actori minunați. Cele două ore cu siguranță merită timpul tău.
 5. The Lake House, 2006 – Acest film este pentru cei care vor să se relaxeze de la viața cotidiană și să se lase în lumea viselor. Doar privește-l și bucură-te de el.
 6. The Death and Life of Charlie St. Cloud, 2010 – Nu este un basm, dar povestea pe care o spune este pe muchia dintre magie și realitate. Are o schimbare radicală de situație.

Articol original pe: brightside.me