fb

5 tipuri de prieteni pe care trebuie să îi păstrezi în viața ta

Părinții ne întrebau mereu dacă ne-am făcut prieteni noi în școală sau oriunde ne-am fi dus. Ei ne încurajau să ne facem noi prieteni. De-a lungul anilor, multe relații s-au distrus, iar altele au devenit tot mai puternice chiar și după decenii. În unele cazuri, încetezi să mai consideri pe cineva prieten, chiar dacă practic a devenit membru al familiei tale. Există totuși o persoană în viața ta al cărui număr de telefon stă pe lista contactelor de urgență. Odată ce devii adult, îți dai seama că nu contează cantitatea prietenilor, ci calitatea lor.

Iată și cei cinci prieteni pe care trebuie să îi păstrezi în viața ta:

  1. Cel Amuzant

Este sufletul petrecerii. Nu înseamnă că mereu este în club, dar la sigur îți va îmbunătăți starea de spirit atunci când vei trece prin momente grele și mereu se va asigura că te relaxezi și te bucuri de viață.

  1. Cel Înțelept

Acesta este prietenul care îți va păstra toate secretele, necazurile, incertitudinile și greșelile. Nu judecă și este capabil să îți ofere sfaturi bune. De asemenea, îți oferă liniște când ești într-o situație incertă sau în fața unei decizii greu de luat.

  1. Majoreta

Este prietenul care te va ajuta să visezi și nu te va face să simți că trăiești pe o altă planetă, indiferent de obiectivele tale în viață. Va veni să te viziteze și să îți aducă ceva bun de mâncat când vei fi bolnav. Iar dacă visul tău este să devii un sportiv de performanță, va petrece nenumărate ore cu tine pentru a te susține și pentru a-ți spune cât de bun ești la ceea ce faci.

  1. Cel Dominant

În timp ce îi poate intimida pe cei care nu sunt obișnuiți cu el, este colacul de salvare în multe cazuri. Te va ajuta să obții note bune stând de bună voie cu tine în biblioteci pentru a te pregăti de examenul final. Când vei fi tentat să renunți, va fi cel care te va motiva să continui. Nu te va subestima, dimpotrivă, te va ajuta să ții pasul cu el.

  1. Cel de Încredere

Acest prieten întruchipează totul: binele, răul și urâtul. Chiar dacă va trece o perioadă de câteva luni de la ultima întâlnire, va lăsa totul pentru a-ți fi aproape când ai nevoie de el. Este primul apel în caz de urgență și știi că, oricât de dificilă ar fi sarcina care îți stă în față, va fi lângă tine, acordându-ți ajutorul necesar.

Foto: cronicileanonimei

Via: marriage.about.com