5 tipuri de comportament într-o relaţie care duc la despărțire

Relaţiile nu se sfârșesc fără un motiv. Iar motivul separării este, cel mai adesea, comportamentul rău intenţionat în care ne regăsim implicaţi, fără să remarcăm măcar. Este dificil să ne aşteptăm de la un partener ca să îşi schimbe comportamentul dacă nu îi vom spune ce ne deranjează.

Există anumite tipuri de comportament, care sunt ca nişte indicii destul de alarmante şi care indică că relaţia noastră începe să alunece în jos. Ce fel de comportamente sunt acestea? Vedem mai jos:

1. Îi permitem partenerului să ne insulte

Dacă partenerul ne jigneşte şi ne insultă, dar nu îi spunem despre asta, nu vom putea rezolva această problemă. Furia şi resentimentele se vor acumula doar în interiorul nostru, până în momentul când se vor declanşa. Nimeni nu ne poate răni mai tare decât persoana iubită.

De aceea, atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să vorbim despre asta, dar să nu lăsăm totul pentru mai târziu. Când  iubim cu adevărat, nu lăsăm să se întâmple acest lucru. 

2. Relaţiile noastre sunt pline de indiferenţă

Există un tip de comportament care e de natură toxică şi care are un singur scop: manipularea partenerului într-o relaţie. Este vorba despre tăcere şi indiferenţă.

În loc să comunicăm deschis despre problemele apărute, mulţi dintre noi aleg să îşi pedepsească partenerul prin tăcere şi indiferenţă. Ne comportăm astfel pentru că vrem să îl facem pe partener să se supună şi să îşi ceară scuze chiar şi atunci când nu este vinovat. Un astfel de comportament este total lipsit de respect.

3. Acceptăm faptul că partenerul mereu cere de la noi ceva, fără să ne ofere nimic în schimb

Acest lucru este direct legat de acceptarea necondiţionată. Când unul din noi începe să ceară anumite lucruri de la partenerul său, e un semn că relaţia poate să nu dureze. Nu avem dreptul să cerem ceva ca la comandă de la partenerul nostru. Trebuie să îi respectăm libertatea, fără să îl manipulăm în vreun fel. Încercările de manipulare otrăvesc orice relaţie. 

4. Mereu criticăm partenerul

Unul din cele mai frecvente tipuri de comportament care indică o separare care se apropie, este critica nemiloasă şi furioasă a noastră faţă de partener pentru felul cum arată, cum găteşte, cum vorbeşte…

Credem că critica este constructivă, dacă are ca scop schimbarea în bine a partenerului nostru. Dar ,în realitate, doar încercăm să manipulăm o altă persoană, pentru a o transforma în cine nu este. Pentru ca o relaţie să fie puternică şi sănătoasă, ambii trebuie să ne acceptăm aşa cum suntem. Dacă nu ne place cum este persoana iubită de lângă noi, fie o acceptăm aşa cum este, fie plecăm. Critica constantă nu este o opţiune.

5. Mereu dăm vina pe cineva

Printre toate tipurile de comportament care indică probleme grave într-o relaţie, blamarea cuiva este unul din cele mai carcteristice. Când  învinovăţim şi dăm vina pe cineva în mod constant, acest lucru indică că nu vrem să ne asumăm nici o responsabilitate.

A învinovăţi pe cineva de ceea ce se întâmplă în viaţa noastră, este foarte simplu. Cel mai bine este să îi spunem partenerului de la un început ce nu ne place la el şi ce ne-am dori ca el să nu mai facă. 

Sursa :