fb

5 soluții fericite pentru o femeie care suferă din dragoste

„Dragostea e ca spinul: nu-l simţi când intră, dar te doare când îl smulgi cu sila”, spunea Bogdan Petricescu Hașdeu. Frumos zis și e un mare adevăr. Nu e om pe acest pământ care să nu fi suferit din dragoste. Dacă la început e minunat și fluturii din stomac își fac efectul, la sfârșitul unei relații totul se năruie și suferim în tăcere. Și totuși, cum să treci peste suferință, atunci când iubești?

Iată 5 soluții fericite pentru o femeie care suferă din dragoste:

1. Călătorește

Poate că îți pare banal și crezi că e o prostie. Te înșeli amarnic. Călătoriile te vor ajuta să te regăsești. Lumea pe care o vei descoperi altfel te va liniști sufletește. Locurile străine și totodată atât de apropiate unui suflet gol te vor ajuta să meditezi asupra vieții. Îți vei face noi prieteni, vei comunica și vei înțelege că nu e sfârșitul, ba chiar e timpul pentru un nou început.

2. Creează

Fii un om creator care lasă o parte din el într-o lucrare de calitate. Transformă-ți viața într-o sărbătoare. Lasă-ți mintea liberă, debarasează-te de trecut. Șterge toate amintirile urâte care zac în rațiunea ta. Ele sunt niște fapte care s-au întâmplat cândva, scapă de ele. Permite altor zile mai frumoase să-și facă loc în viața ta. Descoperă-ți talentul, fă ceea ce-ți place.

3. Roagă-te

Fiecare zi începe cu o rugăciune. Rugăciunea care ți-o vei adresa ție însăți. Îți vei mulțumi pentru ceea ce ești, pentru răbdarea și curajul ca îl oferi. Îți vei cere iertare pentru toate zilele în care ai greșit și-ți vei da șansa să te corectezi, să te dezvolți. Vei fi recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că e acolo lângă tine oricând și oriunde, chiar dacă uneori uiți de tine și de EL.

4. Apreciază.

Respectă fiecare om din viața ta care îți dă motive să zâmbești. Fii sinceră și trăiește clipa. Savurează momentul. Nu compara un om cu alt om. Dumnezeu ne-a făcut unici, fiecare are carisma, aptitudinele sale. Ține minte: suntem inegalabili, nu suntem prefabricați.

5. Îndrăgostește-te

Niciodată nu e târziu să schimbi fila din jurnal, să schimbi finalul și să o iei de la început. Lasă-te iubită, alintată. Lasă-te dusă de val. Nu-ți fie frică. Frica e cel mai mare dușman. Din cauza fricii poți pierde multe în viață. Fiecare căzătură te va face mai sigură pe tine.

Vei ști unde ai greșit și ce nu mai trebuie să repeți. Pur și simplu iubește așa cum nu ai mai iubit niciodată în viață. Fii tu, nu juca roluri, viața poate și este o piesă de teatru, dar tu ești regizorul, tu decizi cum să fie piesa: cu final trist sau cu happy end.

Dincolo de toate, fii tu!

Mary.