5 semne că un bărbat are sentimente profunde pentru fosta iubită

Atunci când gesturile și atitudinea lui transmit un mesaj contradictoriu, când se detașează emoțional în cele mai importante momente, când lasă loc pentru tentații străine și păstrează legătura cu cineva din trecut, te întrebi cine ești pentru el.

Poate că a ales această relație doar pentru a nu fi singur, poate că ai reușit să-i validezi emoțiile de moment, poate că această experiență este doar o stare temporară. Îl simți conectat și implicat în acea poveste, pentru acea femeie.

Nu a încercat o clipă să rupă orice legătură cu ea. Dimpotrivă, face tot posibilul să păstreze un anumit contact, să se intereseze de viața ei, să se implice în lumea ei, să caute motive să vină aproape de ea, să o ajute într-un anumit fel.

Este modul în care își exprimă atașamentul sincer față de această persoană, este acea grijă pe care nu o manifestă nici în raport cu tine, sunt acele cuvinte frumoase pe care le spune despre ea, sau gesturile pline de afecțiune care transmit un mesaj clar.

Vorbește despre ea cu mult drag, îl simți implicat emoțional în acea poveste, afectat de lucrurile mai puțin plăcute care i se întâmplă ei, fericit atunci când reușește ceva important, dispus să lase totul pentru a ajuta, pentru a susține.

Găsește mereu timp pentru ea, îi scrie mesaje sub pretextul unei amiciții rămase după despărțire, o sună fără vreun motiv și de fiecare dată reacționează defensiv, atunci când îl provoci să-ți spună adevărul, să recunoască ce simte.

Înțelegi prin reacțiile lui că nu ești ca ea

Nu ai cum să fii ca ea, din moment ce ocupă un loc atât de special în inima lui. Îți amintește de ea de fiecare dată când greșești, când faci ceva diferit, când iei decizii cu care nu este de acord, când te manifești într-un mod personal.

Aceste comparații nu sunt întâmplătoare, ele ascund un atașament profund față de acea femeie, o admirație care nu poate fi înlocuită cu altă emoție. Îți spune același mesaj, chiar și indirent: nu vei fi niciodată la fel de bună și specială ca ea.

Poate chiar să recunoască acest lucru, fără rețineri. Poate să-ți spună că nimic din ceea ce trăiește acum nu este la fel de intens și profund ca acea relație. Sau prin comportamentul său te face să înțelegi că a rămas blocat în acel trecut.

Orice întâlnire cu ea este specială pentru el. Orice interacțiune întâmplătoare trezește emoții neobișnuite în inima lui, îl fac să reacționeze într-un fel ciudat, să aibă atitudinea unui bărbat îndrăgostit, surprins de intensitatea emoției.

Nu o poate uita, nici nu vrea să se întâmple acest lucru. Poate încă mai speră să se întoarcă lângă ea, poate lasă loc pentru o nouă șansă. Gesturile lui transmit un interes vădit față de tot ce înseamnă acea lume, acea persoană.

Refuză să te prefaci că nu se întâmplă nimic. Stai de vorbă cu el, găsește răspunsuri la întrebări importante, înțelege care este realitatea și nu renunța la liniștea din sufletul tău.

© De Vorbă cu Tine